Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Karbohydrat: 68,3 g
Protein: 12,6 g
Vann: 9 g
Kostfiber: 8 g
Fett: 2,5 g
Energiinnhold
Karbohydrat: 76 E%
Protein: 14 E%
Fett: 6 E%
Kostfiber: 4 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 1 533 kJ (362 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett450c2,5 g6%
KarbohydratMI018168,3 g75%
Kostfiber450c8 g4%
Protein450c12,6 g13%
Alkohol500 g0%
VannMI01429 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse450c64,4 g
Sukkerarter450c3,9 g
Sukker, tilsatt500 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI03250 µg-RE0 %
Betakaroten450c0 µg
Retinol500 µg
Vitamin D450c0 µg0 %
Vitamin E450c0,6 mg-ATE5 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)450c0,33 mg25 %
Vitamin B2 (riboflavin)450c0,06 mg3 %
Vitamin B3 (niacin)450c5,6 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)450c0,31 mg17 %
Vitamin B9 (folat)450c29 µg9 %
Vitamin B12 (kobalamin)450c0 µg0 %
Vitamin C (askorbinsyre)450c0 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)450c39 mg3 %
Kalium (K)450c426 mg12 %
Natrium (Na)450c3 mg
Salt (NaCl)MI01200 g
Fosfor (P)450c333 mg52 %
Magnesium (Mg)450c103 mg34 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)450c3,6 mg32 %
Kobber (Cu)450c0,54 mg60 %
Sink (Zn)450c2,8 mg20 %
Selen (Se)450c15 µg17 %
Jod (I)3251 µg0 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0275Macaroni or noodle product (US CFR)
A0815Pasta and similar products (EUROFIR)
B1079Durum wheat
C0133Seed, skin present, germ present
E0147Whole, shape achieved by forming
F0003Not heat-treated
G0003Cooking method not applicable
H0138Water removed
H0366Flattened
J0116Dehydrated or dried
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification
Z0112Food industry prepared

Kilder

50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
60a
Vurdert som nullverdi når analyseverdien er under kvantifiseringsgrensen (bestemmelsesgrensen for metoden).
73f
Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 460g: U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page
74f
Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 460g: U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
450c
Public Health England og Institute of food research (2015). McCance and Widdowson`s The Composition of Foods, Seventh summary edition. Cambridge: The Royal Society of Chemistry.
460g
U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: