Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 36 g
Fett: 33,6 g
Karbohydrat: 11,8 g
Protein: 11,5 g
Kostfiber: 7 g
Energiinnhold
Fett: 73 E%
Karbohydrat: 12 E%
Protein: 12 E%
Kostfiber: 3 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 1 699 kJ (410 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
FettMI000233,6 g73%
KarbohydratMI018111,8 g11%
KostfiberMI00027 g3%
ProteinMI000211,5 g11%
AlkoholMI00020 g0%
VannMI014236 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
StivelseMI00021,3 g
SukkerarterMI000210,5 g
Sukker, tilsattMI00020 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI032585 µg-RE11 %
BetakarotenMI0002375 µg
RetinolMI000254 µg
Vitamin DMI00020 µg0 %
Vitamin EMI00027,4 mg-ATE61 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)MI00020,18 mg13 %
Vitamin B2 (riboflavin)MI00020,18 mg11 %
Vitamin B3 (niacin)MI00022,7 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)MI00020,18 mg10 %
Vitamin B9 (folat)MI000233 µg10 %
Vitamin B12 (kobalamin)MI00020,5 µg12 %
Vitamin C (askorbinsyre)MI000211 mg10 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)MI0002195 mg16 %
Kalium (K)MI0002975 mg28 %
Natrium (Na)MI00021 388 mg
Salt (NaCl)MI01203,5 g
Fosfor (P)MI0002267 mg41 %
Magnesium (Mg)MI000292 mg30 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)MI00023,6 mg32 %
Kobber (Cu)MI00020,69 mg76 %
Sink (Zn)MI00022,2 mg15 %
Selen (Se)MI00025 µg5 %
Jod (I)MI000211 µg7 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0271Vegetable pickle (US CFR)
A0860Chutney or pickle (EUROFIR)
B1276Tomato
C0230Fruit, peel removed, core, pit or seed present
E0103Semiliquid
F0003Not heat-treated
G0001Cooking method not known
H0143Cheese added
H0177Nut or seed added
H0221Fat or oil added
J0001Preservation method not known
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

MI0002
EuroFIR recipe calculation procedure
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: