Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 62 g
Karbohydrat: 18 g
Protein: 9,9 g
Fett: 8,6 g
Kostfiber: 2 g
Energiinnhold
Fett: 39 E%
Karbohydrat: 38 E%
Protein: 21 E%
Kostfiber: 2 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 809 kJ (193 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
FettMI00028,6 g39%
KarbohydratMI018118 g37%
KostfiberMI00022 g1%
ProteinMI00029,9 g20%
AlkoholMI00020 g0%
VannMI014262 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
StivelseMI000216,2 g
SukkerarterMI00021,8 g
Sukker, tilsattMI00020,2 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI032528 µg-RE3 %
BetakarotenMI0002106 µg
RetinolMI000219 µg
Vitamin DMI00020,1 µg1 %
Vitamin EMI00021 mg-ATE8 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)MI00020,11 mg8 %
Vitamin B2 (riboflavin)MI00020,1 mg6 %
Vitamin B3 (niacin)MI00021,4 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)MI00020,1 mg5 %
Vitamin B9 (folat)MI000223 µg7 %
Vitamin B12 (kobalamin)MI00020,7 µg17 %
Vitamin C (askorbinsyre)MI00026 mg5 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)MI0002117 mg10 %
Kalium (K)MI0002200 mg5 %
Natrium (Na)MI0002314 mg
Salt (NaCl)MI01200,8 g
Fosfor (P)MI0002143 mg22 %
Magnesium (Mg)MI000221 mg7 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)MI00021 mg9 %
Kobber (Cu)MI00020,09 mg10 %
Sink (Zn)MI00021,8 mg12 %
Selen (Se)MI00024 µg4 %
Jod (I)MI00025 µg3 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0100Pie, unsweetened, or pizza (US CFR)
A0822Savoury cereal dish (EUROFIR)
B1276Tomato
C0138Fruit, peel removed
E0151Solid
F0014Fully heat-treated
G0005Baked or roasted
G0014Boiled
H0143Cheese added
H0191Meat added
H0212Vegetable added
H0227Flavoring, spice or herb added
H0256Carbohydrate fermented
H0319Wheat added
H0349Onion added
J0001Preservation method not known
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

MI0002
EuroFIR recipe calculation procedure
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: