Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Karbohydrat: 55,1 g
Fett: 14,7 g
Kostfiber: 13 g
Protein: 10,5 g
Vann: 6 g
Energiinnhold
Karbohydrat: 53 E%
Fett: 31 E%
Protein: 10 E%
Kostfiber: 6 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 1 766 kJ (421 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
FettMI000214,7 g30%
KarbohydratMI018155,1 g53%
KostfiberMI000213 g5%
ProteinMI000210,5 g10%
AlkoholMI00020 g0%
VannMI01426 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
StivelseMI000254,5 g
SukkerarterMI00020,6 g
Sukker, tilsattMI00020 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI03259 µg-RE1 %
BetakarotenMI0002105 µg
RetinolMI00020 µg
Vitamin DMI00020 µg0 %
Vitamin EMI00020,6 mg-ATE5 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)MI00020,18 mg13 %
Vitamin B2 (riboflavin)MI00020,25 mg15 %
Vitamin B3 (niacin)MI00021,7 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)MI00020,22 mg12 %
Vitamin B9 (folat)MI00028 µg2 %
Vitamin B12 (kobalamin)MI00020,2 µg5 %
Vitamin C (askorbinsyre)MI00020 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)MI00029 mg0 %
Kalium (K)MI0002265 mg7 %
Natrium (Na)MI0002770 mg
Salt (NaCl)MI01201,9 g
Fosfor (P)MI0002263 mg41 %
Magnesium (Mg)MI0002116 mg38 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)MI00022,3 mg20 %
Kobber (Cu)MI00020,37 mg41 %
Sink (Zn)MI00023 mg21 %
Selen (Se)MI00029 µg10 %
Jod (I)MI00024 µg2 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0228Snack food (US CFR)
A0868Savoury snack (EUROFIR)
B1454Popcorn
C0133Seed, skin present, germ present
E0131Whole
F0014Fully heat-treated
G0009Popped
G0026Cooked in small amount of fat or oil
H0138Water removed
J0001Preservation method not known
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

MI0002
EuroFIR recipe calculation procedure
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: