Potetchips, Maarud
Energi i 100 g
Per 100 g
2 188 kJ (525 kcal)
Mer potetchips:
2 188 kJ (525 kcal)
Porsjonsstørrelse:
Karbohydrat | Kilde | Mengde |
---|---|---|
Stivelse | 331 | 51 g |
Sukkerarter | MI_SUGAR_NO | 0,4 g |
Sukker, tilsatt | 331 | 0 g |
Fett | Kilde | Mengde |
---|---|---|
Mettede fettsyrer | 221a | 2,6 g |
Transfettsyrer | 221a | 0 g |
Enumettede fettsyrer | 221a | 24,4 g |
Flerumettede fettsyrer | 221a | 2,6 g |
Omega-3 | 221a | 0,2 g |
Omega-6 | 221a | 2,4 g |
Kolesterol | 221a | 1 mg |
Mettede fettsyrer | Kilde | Mengde |
---|---|---|
C12:0 (laurinsyre) | 221a | 0 g |
C14:0 (myristinsyre) | 221a | 0 g |
C16:0 (palmitinsyre) | 221a | 1,2 g |
C18:0 (stearinsyre) | 221a | 0,9 g |
Enumettede fettsyrer | Kilde | Mengde |
---|---|---|
C16:1 sum (palmitoleinsyre) | 221a | 0 g |
C18:1 sum (oljesyre) | 221a | 24,2 g |
Anbefalt dagsinntak (AI)
Fettløselige vitaminer | Kilde | Mengde | % av AI |
---|---|---|---|
Vitamin A | MI0325 | 0 µg-RE | 0 % |
Betakaroten | 60a | 0 µg | |
Retinol | 50 | 0 µg | |
Vitamin D | 50 | 0 µg | 0 % |
Vitamin E | 221a | 10,3 mg-ATE | 85 % |
Vannløselige vitaminer | Kilde | Mengde | % av AI |
---|---|---|---|
Vitamin B1 (tiamin) | 221a | 0,11 mg | 8 % |
Vitamin B2 (riboflavin) | 221a | 0,06 mg | 3 % |
Vitamin B3 (niacin) | 221a | 2,9 mg | |
Vitamin B6 (pyridoksin) | 221a | 0,71 mg | 39 % |
Vitamin B9 (folat) | 221a | 32 µg | 10 % |
Vitamin B12 (kobalamin) | 50 | 0 µg | 0 % |
Vitamin C (askorbinsyre) | 221a | 14 mg | 13 % |
Anbefalt dagsinntak (AI)
Mineraler | Kilde | Mengde | % av AI |
---|---|---|---|
Kalsium (Ca) | 221a | 6 mg | 0 % |
Kalium (K) | 221a | 960 mg | 28 % |
Natrium (Na) | 221a | 500 mg | |
Salt (NaCl) | MI0120 | 1,3 g | |
Fosfor (P) | 221a | 100 mg | 15 % |
Magnesium (Mg) | 221a | 55 mg | 18 % |
Sporstoffer | Kilde | Mengde | % av AI |
---|---|---|---|
Jern (Fe) | 221a | 1,1 mg | 10 % |
Kobber (Cu) | 221a | 0,22 mg | 24 % |
Sink (Zn) | 221a | 0,6 mg | 4 % |
Selen (Se) | 60a | 0 µg | 0 % |
Jod (I) | 325 | 2 µg | 1 % |
Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.
LanguaL | Klassifisering |
---|---|
A0228 | Snack food (US CFR) |
A0868 | Savoury snack (EUROFIR) |
B1218 | Potato |
C0240 | Root, tuber or bulb, without peel |
E0100 | Divided into pieces, thickness <0 3 cm |
F0014 | Fully heat-treated |
G0029 | Deep-fried |
H0138 | Water removed |
H0221 | Fat or oil added |
J0001 | Preservation method not known |
K0003 | No packing medium used |
M0001 | Container or wrapping not known |
N0001 | Food contact surface not known |
P0024 | Human consumer, no age specification |