Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 56 g
Karbohydrat: 18,6 g
Protein: 14,8 g
Fett: 10 g
Kostfiber: 0,9 g
Energiinnhold
Fett: 39 E%
Karbohydrat: 33 E%
Protein: 27 E%
Kostfiber: 1 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 945 kJ (225 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett103b10 g39%
KarbohydratMI018118,6 g33%
Kostfiber103b0,9 g0%
Protein103b14,8 g26%
Alkohol500 g0%
VannMI014256 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse33118,5 g
SukkerarterMI_SUGAR_NO0,1 g
Sukker, tilsatt3310 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI03251 µg-RE0 %
Betakaroten103b0 µg
Retinol103b1 µg
Vitamin D103b1,8 µg18 %
Vitamin E400e1,1 mg-ATE9 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)103b0,11 mg8 %
Vitamin B2 (riboflavin)103b0,05 mg3 %
Vitamin B3 (niacin)103b1,5 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)103b0,06 mg3 %
Vitamin B9 (folat)103b3 µg0 %
Vitamin B12 (kobalamin)103b2 µg50 %
Vitamin C (askorbinsyre)103b0 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)103b36 mg3 %
Kalium (K)103b167 mg4 %
Natrium (Na)103b300 mg
Salt (NaCl)MI01200,8 g
Fosfor (P)103b75 mg11 %
Magnesium (Mg)103b33 mg11 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)103b0,5 mg4 %
Kobber (Cu)200,16 mg17 %
Sink (Zn)103b0,8 mg5 %
Selen (Se)103b80 µg94 %
Jod (I)32535 µg25 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0267Seafood or seafood product (US CFR)
A0803Seafood product (EUROFIR)
B1237Shrimp
C0103Meat part
E0147Whole, shape achieved by forming
F0014Fully heat-treated
G0029Deep-fried
H0188Breaded or batter-coated
H0263Vegetable fat or oil added
H0319Wheat added
J0136Preserved by freezing
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification
Z0112Food industry prepared

Kilder

20
Vurdert verdi.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
73f
Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 460g: U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page
74f
Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 460g: U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page
103b
Data levert av industrien til Matvaretabellen 2006 eller tidligere, beregnet verdi fra industrioppskrift.
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
331
Frydenberg, H og Carlsen MH. Sukkerprosjektet 2021-2022. Universitetet i Oslo, avdeling for ernæringsvitenskap.
400e
Livsmedelsverket. Livsmedelsdatabas, versjon 2015.03.09.
460g
U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI_SUGAR_NO
Sugar calculated as the sum of fructose, glucose, lactose, maltose and sucrose (SUGAR[g] = FRUS[g] + GLUS[g] + LACS[g] + MALS[g] + SUCS[g])

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: