Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 76 g
Protein: 23,3 g
Fett: 0,8 g
Energiinnhold
Protein: 93 E%
Fett: 7 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 426 kJ (100 kcal)
  • Spiselig del: 33 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett3120,8 g6%
KarbohydratMI01810 g0%
Kostfiber500 g0%
Protein31223,3 g93%
Alkohol500 g0%
VannMI014276 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse500 g
Sukkerarter500 g
Sukker, tilsatt500 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI03252 µg-RE0 %
Betakaroten500 µg
Retinol3122 µg
Vitamin D3123,5 µg35 %
Vitamin E3125,3 mg-ATE44 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)400e0,01 mg0 %
Vitamin B2 (riboflavin)3120,07 mg4 %
Vitamin B3 (niacin)3122,3 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)3120,1 mg5 %
Vitamin B9 (folat)400e4 µg1 %
Vitamin B12 (kobalamin)3124,6 µg114 %
Vitamin C (askorbinsyre)500 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)31261 mg5 %
Kalium (K)312239 mg7 %
Natrium (Na)312600 mg
Salt (NaCl)MI01201,5 g
Fosfor (P)312150 mg23 %
Magnesium (Mg)31243 mg14 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)200,1 mg0 %
Kobber (Cu)3120,6 mg66 %
Sink (Zn)3121 mg7 %
Selen (Se)31430 µg35 %
Jod (I)32535 µg25 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0267Seafood or seafood product (US CFR)
A0802Fish or related organism (EUROFIR)
B1970Northern shrimp
C0125Skeletal meat part, without bone or shell
E0150Whole, natural shape
F0014Fully heat-treated
G0014Boiled
H0001Treatment applied not known
J0001Preservation method not known
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0053Mollusk shell, food contact surface
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

20
Vurdert verdi.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
73e
Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 321d: NIFES, Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning. Sjømatdatabasen, 05.11.2013
74e
Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 321d: NIFES, Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning. Sjømatdatabasen, 05.11.2013
312
Eksportutvalget for fisk, Fiskeridirektoratet, Norges ferskfiskomsetnings landsforening, Opplysningsutvalget for fisk og Statens Ernæringsråd. Fakta om fisk. Tromsø, 1993.
314
Lie Ø, Lied E, Maage A, Njaa L and Sandnes K. Nutrient content in fish and shellfish. Fiskeridirektoratets Skrifter Serie Ernæring 6(2):83-105, 1994.
321d
NIFES, Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning. Sjømatdatabasen, 05.11.2013
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
400e
Livsmedelsverket. Livsmedelsdatabas, versjon 2015.03.09.
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: