Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 83 g
Karbohydrat: 13,1 g
Protein: 3,3 g
Fett: 0,6 g
Kostfiber: 0,1 g
Energiinnhold
Karbohydrat: 74 E%
Protein: 19 E%
Fett: 7 E%
Kostfiber: 0 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 304 kJ (72 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
FettMI00020,6 g7%
KarbohydratMI018113,1 g73%
KostfiberMI00020,1 g0%
ProteinMI00023,3 g18%
AlkoholMI00020 g0%
VannMI014283 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
StivelseMI00029,8 g
SukkerarterMI00023,2 g
Sukker, tilsattMI00020 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI03252 µg-RE0 %
BetakarotenMI00021 µg
RetinolMI00022 µg
Vitamin DMI00020,2 µg2 %
Vitamin EMI00020 mg-ATE0 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)MI00020,03 mg2 %
Vitamin B2 (riboflavin)MI00020,1 mg6 %
Vitamin B3 (niacin)MI00020,2 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)MI00020,03 mg1 %
Vitamin B9 (folat)MI00023 µg0 %
Vitamin B12 (kobalamin)MI00020,4 µg10 %
Vitamin C (askorbinsyre)MI00020 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)MI000295 mg8 %
Kalium (K)MI0002131 mg3 %
Natrium (Na)MI0002226 mg
Salt (NaCl)MI01200,6 g
Fosfor (P)MI000292 mg14 %
Magnesium (Mg)MI00029 mg3 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)MI00020 mg0 %
Kobber (Cu)MI00020,02 mg2 %
Sink (Zn)MI00020,3 mg2 %
Selen (Se)MI00021 µg1 %
Jod (I)MI000212 µg8 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0106Prepared grain or starch product (US CFR)
A0822Savoury cereal dish (EUROFIR)
B1201Cow
C0235Milk
E0134Semisolid with solid pieces
F0014Fully heat-treated
G0018Boiled and undrained
H0259Rehydrated
H0321Rice added
J0001Preservation method not known
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

MI0002
EuroFIR recipe calculation procedure
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: