Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 45 g
Fett: 38,6 g
Protein: 12,4 g
Karbohydrat: 2,1 g
Kostfiber: 2 g
Energiinnhold
Fett: 84 E%
Protein: 12 E%
Karbohydrat: 2 E%
Kostfiber: 1 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 1 686 kJ (408 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett20838,6 g84%
KarbohydratMI01812,1 g2%
Kostfiber2082 g0%
Protein20812,4 g12%
Alkohol500 g0%
VannMI014245 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse3311,1 g
SukkerarterMI_SUGAR_NO1 g
Sukker, tilsatt3311 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI03252 400 µg-RE320 %
Betakaroten500 µg
Retinol2082 400 µg
Vitamin D20839,1 µg391 %
Vitamin E2089,3 mg-ATE77 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)2080,15 mg11 %
Vitamin B2 (riboflavin)200,25 mg15 %
Vitamin B3 (niacin)2081,5 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)2080,07 mg3 %
Vitamin B9 (folat)20866 µg20 %
Vitamin B12 (kobalamin)2089,6 µg240 %
Vitamin C (askorbinsyre)2081 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)2084 mg0 %
Kalium (K)208190 mg5 %
Natrium (Na)208711 mg
Salt (NaCl)MI01201,8 g
Fosfor (P)208233 mg36 %
Magnesium (Mg)20810 mg3 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)2080,7 mg6 %
Kobber (Cu)2080,21 mg23 %
Sink (Zn)2081,9 mg13 %
Selen (Se)20860 µg70 %
Jod (I)325245 µg175 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0296Seafood-based sausage or luncheon meat (US CFR)
A0803Seafood product (EUROFIR)
B1423Cod
C0202Ovary, roe
E0119Semisolid with smooth consistency
F0014Fully heat-treated
G0003Cooking method not applicable
H0153Seafood added
H0342Soybean oil added
J0123Sterilized by heat
K0003No packing medium used
M0151Metal container
M0204Can
M0426Peel-off lid
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification
Z0112Food industry prepared

Kilder

20
Vurdert verdi.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
73d
Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 208: Statens næringsmiddeltilsyn og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2001-2002. Div. matvarer. Internt notat.
74d
Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 208: Statens næringsmiddeltilsyn og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2001-2002. Div. matvarer. Internt notat.
208
Statens næringsmiddeltilsyn og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2001-2002. Div. matvarer. Internt notat.
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
331
Frydenberg, H og Carlsen MH. Sukkerprosjektet 2021-2022. Universitetet i Oslo, avdeling for ernæringsvitenskap.
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI_SUGAR_NO
Sugar calculated as the sum of fructose, glucose, lactose, maltose and sucrose (SUGAR[g] = FRUS[g] + GLUS[g] + LACS[g] + MALS[g] + SUCS[g])

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: