Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Karbohydrat: 47,8 g
Vann: 26 g
Fett: 19 g
Protein: 6,6 g
Kostfiber: 0,8 g
Energiinnhold
Karbohydrat: 50 E%
Fett: 43 E%
Protein: 7 E%
Kostfiber: 0 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 1 635 kJ (390 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
FettMI000219 g43%
KarbohydratMI018147,8 g49%
KostfiberMI00020,8 g0%
ProteinMI00026,6 g6%
AlkoholMI00020 g0%
VannMI000226 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
StivelseMI000211,4 g
SukkerarterMI000236,4 g
Sukker, tilsattMI000236,1 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI0325232 µg-RE30 %
BetakarotenMI000268 µg
RetinolMI0002227 µg
Vitamin DMI00023 µg30 %
Vitamin EMI00024,8 mg-ATE40 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)MI00020,06 mg4 %
Vitamin B2 (riboflavin)MI00020,12 mg7 %
Vitamin B3 (niacin)MI00020,2 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)MI00020,06 mg3 %
Vitamin B9 (folat)MI000216 µg5 %
Vitamin B12 (kobalamin)MI00020,6 µg15 %
Vitamin C (askorbinsyre)MI00020 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)MI000227 mg2 %
Kalium (K)MI000279 mg2 %
Natrium (Na)MI0002184 mg
Salt (NaCl)MI01200,5 g
Fosfor (P)MI0002115 mg17 %
Magnesium (Mg)MI000210 mg3 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)MI00021 mg9 %
Kobber (Cu)MI00020,05 mg5 %
Sink (Zn)MI00020,7 mg5 %
Selen (Se)MI00028 µg9 %
Jod (I)MI000213 µg9 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0210Cake (US CFR)
A0821Fine bakery ware (EUROFIR)
B1370Sugar beet
C0238Root, tuber or bulb
E0151Solid
F0023Heat-treated, multiple components, different degrees of treatment
G0005Baked or roasted
H0186Egg added
H0207Filled or stuffed
H0319Wheat added
H0351Chemical leavening agent added
H0358Aerated by whipping
J0001Preservation method not known
K0001Packing medium not known
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

MI0002
EuroFIR recipe calculation procedure
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: