Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Karbohydrat: 46,3 g
Vann: 42 g
Protein: 6,5 g
Fett: 3,7 g
Kostfiber: 1 g
Energiinnhold
Karbohydrat: 76 E%
Fett: 13 E%
Protein: 11 E%
Kostfiber: 1 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 1 046 kJ (247 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
FettMI00023,7 g13%
KarbohydratMI018146,3 g75%
KostfiberMI00021 g0%
ProteinMI00026,5 g10%
AlkoholMI00020 g0%
VannMI000242 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
StivelseMI000212 g
SukkerarterMI000234,4 g
Sukker, tilsattMI000233,2 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI032545 µg-RE6 %
BetakarotenMI00022 µg
RetinolMI000245 µg
Vitamin DMI00020,8 µg8 %
Vitamin EMI00021,9 mg-ATE15 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)MI00020,06 mg4 %
Vitamin B2 (riboflavin)MI00020,12 mg7 %
Vitamin B3 (niacin)MI00020,3 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)MI00020,06 mg3 %
Vitamin B9 (folat)MI000216 µg5 %
Vitamin B12 (kobalamin)MI00020,4 µg10 %
Vitamin C (askorbinsyre)MI00025 mg4 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)MI000226 mg2 %
Kalium (K)MI0002105 mg3 %
Natrium (Na)MI000268 mg
Salt (NaCl)MI01200,2 g
Fosfor (P)MI0002110 mg17 %
Magnesium (Mg)MI000213 mg4 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)MI00020,9 mg8 %
Kobber (Cu)MI00020,06 mg6 %
Sink (Zn)MI00020,6 mg4 %
Selen (Se)MI00027 µg8 %
Jod (I)MI000211 µg7 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0210Cake (US CFR)
A0821Fine bakery ware (EUROFIR)
B1370Sugar beet
C0238Root, tuber or bulb
E0151Solid
F0014Fully heat-treated
G0005Baked or roasted
H0147Fruit added
H0186Egg added
H0207Filled or stuffed
H0319Wheat added
H0351Chemical leavening agent added
H0358Aerated by whipping
J0001Preservation method not known
K0001Packing medium not known
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

MI0002
EuroFIR recipe calculation procedure
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: