Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Karbohydrat: 67,5 g
Protein: 11,1 g
Vann: 9 g
Kostfiber: 7 g
Fett: 5,1 g
Energiinnhold
Karbohydrat: 73 E%
Protein: 12 E%
Fett: 12 E%
Kostfiber: 4 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 1 582 kJ (375 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett114a5,1 g11%
KarbohydratMI018167,5 g72%
Kostfiber114a7 g3%
Protein114a11,1 g11%
Alkohol500 g0%
VannMI01429 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse3313,3 g
SukkerarterMI_SUGAR_NO64,2 g
Sukker, tilsatt33164 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI03250 µg-RE0 %
Betakaroten200 µg
Retinol200 µg
Vitamin D500 µg0 %
Vitamin E420c0,1 mg-ATE0 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)420c0,06 mg4 %
Vitamin B2 (riboflavin)420c0,04 mg2 %
Vitamin B3 (niacin)420c0,5 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)420c0,02 mg1 %
Vitamin B9 (folat)2038 µg11 %
Vitamin B12 (kobalamin)500 µg0 %
Vitamin C (askorbinsyre)500 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)420c33 mg2 %
Kalium (K)420c1 470 mg43 %
Natrium (Na)114a280 mg
Salt (NaCl)MI01200,7 g
Fosfor (P)420c190 mg29 %
Magnesium (Mg)420c155 mg51 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)420c7 mg63 %
Kobber (Cu)420c1,1 mg122 %
Sink (Zn)420c1,9 mg13 %
Selen (Se)420c2 µg2 %
Jod (I)3253 µg2 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0272Cacao or chocolate product (US CFR)
A0845Coffee, tea, cocoa or infusion (EUROFIR)
B1012Sugar-producing plant
C0210Sucrose
E0106Finely ground
F0001Extent of heat treatment not known
G0003Cooking method not applicable
H0117Flavoring or taste ingredient added
H0138Water removed
H0184Milk added
H0231Chocolate or cocoa added
J0116Dehydrated or dried
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification
Z0112Food industry prepared

Kilder

20
Vurdert verdi.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
114a
Data levert av industrien til Matvaretabellen 2021, uspesifisert grunnlag/kontrollert verdi.
136
Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2016).
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
331
Frydenberg, H og Carlsen MH. Sukkerprosjektet 2021-2022. Universitetet i Oslo, avdeling for ernæringsvitenskap.
420c
Fødevareinstituttet. Fødevaredatabanken, Frida versjon 1. (2015).
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI_SUGAR_NO
Sugar calculated as the sum of fructose, glucose, lactose, maltose and sucrose (SUGAR[g] = FRUS[g] + GLUS[g] + LACS[g] + MALS[g] + SUCS[g])

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: