Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 83 g
Protein: 16,5 g
Fett: 0,4 g
Energiinnhold
Protein: 95 E%
Fett: 5 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 296 kJ (70 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett2070,4 g5%
KarbohydratMI01810 g0%
Kostfiber500 g0%
Protein20716,5 g94%
Alkohol500 g0%
VannMI014283 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse500 g
Sukkerarter500 g
Sukker, tilsatt500 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI03250 µg-RE0 %
Betakaroten60a0 µg
Retinol60a0 µg
Vitamin D304,2 µg42 %
Vitamin E2070,3 mg-ATE2 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)60a0 mg0 %
Vitamin B2 (riboflavin)200,06 mg3 %
Vitamin B3 (niacin)2078,7 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)2070,24 mg13 %
Vitamin B9 (folat)2073 µg0 %
Vitamin B12 (kobalamin)2071,8 µg45 %
Vitamin C (askorbinsyre)500 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)2076 mg0 %
Kalium (K)207288 mg8 %
Natrium (Na)207401 mg
Salt (NaCl)MI01201 g
Fosfor (P)207164 mg25 %
Magnesium (Mg)20719 mg6 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)2071,2 mg10 %
Kobber (Cu)2070,04 mg4 %
Sink (Zn)2070,6 mg4 %
Selen (Se)2075 µg88 %
Jod (I)3258 µg5 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0267Seafood or seafood product (US CFR)
A0803Seafood product (EUROFIR)
B1269Tuna
C0268Skeletal meat part, without bone, without skin
E0152Divided into pieces
F0014Fully heat-treated
G0003Cooking method not applicable
H0165Gelatin added
J0123Sterilized by heat
K0035Packed in gelatin
M0151Metal container
M0204Can
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification
Z0112Food industry prepared
Z0220Not drained

Kilder

20
Vurdert verdi.
30
Verdien er beregnet fra lignende matvare.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
60a
Vurdert som nullverdi når analyseverdien er under kvantifiseringsgrensen (bestemmelsesgrensen for metoden).
73k
Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 609: Öhrvik, V., von Malmborg, A., Mattisson, I., Wretling, S., Åstrand, C. Fish, shellfish and fish products - analysis of nutrients. [Rapport 1-2012]. Livsmedelsverket, Uppsala, 2016. Nettversjon, www.livsmedelsverket.se
74k
Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 609: Öhrvik, V., von Malmborg, A., Mattisson, I., Wretling, S., Åstrand, C. Fish, shellfish and fish products - analysis of nutrients. [Rapport 1-2012]. Livsmedelsverket, Uppsala, 2016. Nettversjon, www.livsmedelsverket.se
207
Statens råd for ernæring og fysisk aktivitet og Statens næringsmiddeltilsyn. Analyseprosjekt 2000. Div. matvarer. Internt notat.
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
609
Öhrvik, V., von Malmborg, A., Mattisson, I., Wretling, S., Åstrand, C. Fish, shellfish and fish products - analysis of nutrients. [Rapport 1-2012]. Livsmedelsverket, Uppsala, 2016. Nettversjon, www.livsmedelsverket.se
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: