Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 75 g
Protein: 24,1 g
Fett: 1 g
Energiinnhold
Protein: 92 E%
Fett: 8 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 447 kJ (105 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett400c1 g8%
KarbohydratMI01810 g0%
Kostfiber500 g0%
Protein400c24,1 g91%
Alkohol500 g0%
VannMI014275 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse500 g
Sukkerarter500 g
Sukker, tilsatt500 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI03258 µg-RE1 %
Betakaroten500 µg
Retinol400c8 µg
Vitamin D400c4,2 µg42 %
Vitamin E400c0,4 mg-ATE3 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)400c0,01 mg0 %
Vitamin B2 (riboflavin)400c0,08 mg5 %
Vitamin B3 (niacin)400c12,1 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)400c0,49 mg27 %
Vitamin B9 (folat)400c5 µg1 %
Vitamin B12 (kobalamin)400c2,5 µg62 %
Vitamin C (askorbinsyre)500 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)400c15 mg1 %
Kalium (K)400c220 mg6 %
Natrium (Na)400c384 mg
Salt (NaCl)MI01201 g
Fosfor (P)400c206 mg32 %
Magnesium (Mg)400c28 mg9 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)400c1,3 mg11 %
Kobber (Cu)400g0,06 mg6 %
Sink (Zn)400c0,9 mg6 %
Selen (Se)400c77 µg90 %
Jod (I)3259 µg6 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0267Seafood or seafood product (US CFR)
A0803Seafood product (EUROFIR)
B1269Tuna
C0268Skeletal meat part, without bone, without skin
E0152Divided into pieces
F0014Fully heat-treated
G0003Cooking method not applicable
H0001Treatment applied not known
J0123Sterilized by heat
K0017Packed in water
M0151Metal container
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification
Z0112Food industry prepared
Z0219Drained

Kilder

50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
73k
Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 609: Öhrvik, V., von Malmborg, A., Mattisson, I., Wretling, S., Åstrand, C. Fish, shellfish and fish products - analysis of nutrients. [Rapport 1-2012]. Livsmedelsverket, Uppsala, 2016. Nettversjon, www.livsmedelsverket.se
74k
Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 609: Öhrvik, V., von Malmborg, A., Mattisson, I., Wretling, S., Åstrand, C. Fish, shellfish and fish products - analysis of nutrients. [Rapport 1-2012]. Livsmedelsverket, Uppsala, 2016. Nettversjon, www.livsmedelsverket.se
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
400c
Livsmedelsverket. Livsmedelsdatabas, versjon 2013.01.10.
400g
Livsmedelsverket. Livsmedelsdatabas, versjon 2017.12.15.
609
Öhrvik, V., von Malmborg, A., Mattisson, I., Wretling, S., Åstrand, C. Fish, shellfish and fish products - analysis of nutrients. [Rapport 1-2012]. Livsmedelsverket, Uppsala, 2016. Nettversjon, www.livsmedelsverket.se
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: