Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Karbohydrat: 55,7 g
Vann: 23 g
Fett: 17,4 g
Protein: 3,7 g
Kostfiber: 0,3 g
Energiinnhold
Karbohydrat: 57 E%
Fett: 39 E%
Protein: 4 E%
Kostfiber: 0 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 1 658 kJ (395 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
FettMI000217,4 g38%
KarbohydratMI018155,7 g57%
KostfiberMI00020,3 g0%
ProteinMI00023,7 g3%
AlkoholMI00020 g0%
VannMI014223 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
StivelseMI000243,6 g
SukkerarterMI000212,1 g
Sukker, tilsattMI000210 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI0325178 µg-RE23 %
BetakarotenMI000262 µg
RetinolMI0002173 µg
Vitamin DMI00022,2 µg22 %
Vitamin EMI00023,2 mg-ATE26 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)MI00020,04 mg3 %
Vitamin B2 (riboflavin)MI00020,14 mg8 %
Vitamin B3 (niacin)MI00020,3 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)MI00020,08 mg4 %
Vitamin B9 (folat)MI00027 µg2 %
Vitamin B12 (kobalamin)MI00020,4 µg10 %
Vitamin C (askorbinsyre)MI00023 mg2 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)MI000280 mg6 %
Kalium (K)MI0002113 mg3 %
Natrium (Na)MI0002397 mg
Salt (NaCl)MI01201 g
Fosfor (P)MI0002179 mg27 %
Magnesium (Mg)MI000210 mg3 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)MI00020,4 mg3 %
Kobber (Cu)MI00020,03 mg3 %
Sink (Zn)MI00020,4 mg2 %
Selen (Se)MI00020 µg0 %
Jod (I)MI000211 µg7 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0194Pancake or waffle (US CFR)
A0821Fine bakery ware (EUROFIR)
B1312Wheat
C0208Seed, skin removed, germ removed (ENDOSPERM)
E0147Whole, shape achieved by forming
F0014Fully heat-treated
G0008Griddled
H0148Water added
H0221Fat or oil added
H0259Rehydrated
J0003No preservation method used
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification
P0174Gluten free claim or use

Kilder

MI0002
EuroFIR recipe calculation procedure
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

Forslag: