Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 55 g
Karbohydrat: 32,5 g
Protein: 8,3 g
Fett: 2,8 g
Kostfiber: 2 g
Energiinnhold
Karbohydrat: 68 E%
Protein: 17 E%
Fett: 13 E%
Kostfiber: 2 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 812 kJ (192 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
FettMI00022,8 g12%
KarbohydratMI018132,5 g67%
KostfiberMI00022 g1%
ProteinMI00028,3 g17%
AlkoholMI00020 g0%
VannMI014255 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
StivelseMI000225,8 g
SukkerarterMI00026,7 g
Sukker, tilsattMI00024,1 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI032523 µg-RE3 %
BetakarotenMI00022 µg
RetinolMI000223 µg
Vitamin DMI00020,5 µg5 %
Vitamin EMI00021 mg-ATE8 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)MI00020,1 mg7 %
Vitamin B2 (riboflavin)MI00020,14 mg8 %
Vitamin B3 (niacin)MI00020,5 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)MI00020,07 mg3 %
Vitamin B9 (folat)MI000210 µg3 %
Vitamin B12 (kobalamin)MI00020,5 µg12 %
Vitamin C (askorbinsyre)MI00021 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)MI000292 mg8 %
Kalium (K)MI0002189 mg5 %
Natrium (Na)MI0002157 mg
Salt (NaCl)MI01200,4 g
Fosfor (P)MI0002163 mg25 %
Magnesium (Mg)MI000220 mg6 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)MI00020,8 mg7 %
Kobber (Cu)MI00020,08 mg8 %
Sink (Zn)MI00020,7 mg5 %
Selen (Se)MI00024 µg4 %
Jod (I)MI000214 µg10 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0194Pancake or waffle (US CFR)
A0821Fine bakery ware (EUROFIR)
B1201Cow
C0235Milk
E0140Whole, shape achieved by forming, thickness 0 3-1 5 cm
F0014Fully heat-treated
G0026Cooked in small amount of fat or oil
H0151Spice or herb added
H0186Egg added
H0319Wheat added
H0351Chemical leavening agent added
J0001Preservation method not known
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

MI0002
EuroFIR recipe calculation procedure
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

Forslag: