Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 59 g
Protein: 19,7 g
Fett: 15,8 g
Karbohydrat: 5,8 g
Energiinnhold
Fett: 57 E%
Protein: 33 E%
Karbohydrat: 10 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 1 018 kJ (244 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett31515,8 g57%
KarbohydratMI01815,8 g9%
Kostfiber200 g0%
Protein31519,7 g32%
Alkohol500 g0%
VannMI014259 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse3315,8 g
SukkerarterMI_SUGAR_NO0 g
Sukker, tilsatt3310 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI032511 µg-RE1 %
Betakaroten3152 µg
Retinol31511 µg
Vitamin D60a0 µg0 %
Vitamin E3150,7 mg-ATE5 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)3150,49 mg37 %
Vitamin B2 (riboflavin)3150,15 mg9 %
Vitamin B3 (niacin)3156,5 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)3150,17 mg9 %
Vitamin B9 (folat)3154 µg1 %
Vitamin B12 (kobalamin)3151,4 µg35 %
Vitamin C (askorbinsyre)60a0 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)31523 mg2 %
Kalium (K)315360 mg10 %
Natrium (Na)315530 mg
Salt (NaCl)MI01201,3 g
Fosfor (P)315190 mg29 %
Magnesium (Mg)31525 mg8 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)3151,2 mg10 %
Kobber (Cu)3150,1 mg11 %
Sink (Zn)3152,3 mg16 %
Selen (Se)60a0 µg0 %
Jod (I)32514 µg10 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0150Meat or meat product (FROM MAMMAL) (US CFR)
A0799Meat dish (EUROFIR)
B1136Swine
C0268Skeletal meat part, without bone, without skin
E0147Whole, shape achieved by forming
F0014Fully heat-treated
G0029Deep-fried
H0188Breaded or batter-coated
H0221Fat or oil added
H0319Wheat added
J0142Preserved by chilling or freezing
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

10
Manglende verdi, ukjent innhold.
20
Vurdert verdi.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
60a
Vurdert som nullverdi når analyseverdien er under kvantifiseringsgrensen (bestemmelsesgrensen for metoden).
71
Beregnet ut fra prosentvist innhold av fett i lignende matvare.
136
Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2016).
315
Norsk Kjøtt. Næringsinnhold i lam, storfe og svin. Analyseprosjekt, 1995.
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
331
Frydenberg, H og Carlsen MH. Sukkerprosjektet 2021-2022. Universitetet i Oslo, avdeling for ernæringsvitenskap.
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI_SUGAR_NO
Sugar calculated as the sum of fructose, glucose, lactose, maltose and sucrose (SUGAR[g] = FRUS[g] + GLUS[g] + LACS[g] + MALS[g] + SUCS[g])

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: