Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Fett: 46 g
Karbohydrat: 21,2 g
Protein: 17 g
Kostfiber: 8 g
Vann: 8 g
Energiinnhold
Fett: 70 E%
Karbohydrat: 15 E%
Protein: 12 E%
Kostfiber: 3 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 2 413 kJ (582 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett221a46 g70%
KarbohydratMI018121,2 g14%
Kostfiber221a8 g2%
Protein221a17 g11%
Alkohol500 g0%
VannMI01428 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse33115 g
SukkerarterMI_SUGAR_NO6,2 g
Sukker, tilsatt500 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI03251 µg-RE0 %
Betakaroten221a7 µg
Retinol500 µg
Vitamin D500 µg0 %
Vitamin E221a0,5 mg-ATE4 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)221a0,39 mg30 %
Vitamin B2 (riboflavin)221a0,13 mg8 %
Vitamin B3 (niacin)221a1 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)221a0,54 mg30 %
Vitamin B9 (folat)221a50 µg15 %
Vitamin B12 (kobalamin)500 µg0 %
Vitamin C (askorbinsyre)221a0 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)221a38 mg3 %
Kalium (K)221a560 mg16 %
Natrium (Na)221a430 mg
Salt (NaCl)MI01201,1 g
Fosfor (P)221a460 mg71 %
Magnesium (Mg)221a250 mg83 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)221a4,7 mg42 %
Kobber (Cu)221a1,6 mg177 %
Sink (Zn)221a4,3 mg30 %
Selen (Se)221a10 µg11 %
Jod (I)3252 µg1 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0260Nut or nut product (US CFR)
A0823Nut, seed or kernel (EUROFIR)
B1221Cashew
C0155Seed
E0151Solid
F0014Fully heat-treated
G0005Baked or roasted
H0138Water removed
H0173Salted
J0001Preservation method not known
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
221a
Mattilsynet. Analyseprosjekt 2014-2015. Chips og salte nøtter. Publisert rapport (2015); "Næringsstoff- og tungmetallanalyser av chips og salte nøtter". www.mattilsynet.no
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
331
Frydenberg, H og Carlsen MH. Sukkerprosjektet 2021-2022. Universitetet i Oslo, avdeling for ernæringsvitenskap.
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI_SUGAR_NO
Sugar calculated as the sum of fructose, glucose, lactose, maltose and sucrose (SUGAR[g] = FRUS[g] + GLUS[g] + LACS[g] + MALS[g] + SUCS[g])

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: