Cashewnøtter, saltet, Rema 1000
Energi i 100 g
Per 100 g
2 599 kJ (628 kcal)
Mer cashewnøtter:
2 599 kJ (628 kcal)
Porsjonsstørrelse:
Karbohydrat | Kilde | Mengde |
---|---|---|
Stivelse | 331 | 12 g |
Sukkerarter | MI_SUGAR_NO | 5,6 g |
Sukker, tilsatt | 50 | 0 g |
Fett | Kilde | Mengde |
---|---|---|
Mettede fettsyrer | 221a | 8,6 g |
Transfettsyrer | 221a | 0 g |
Enumettede fettsyrer | 221a | 33 g |
Flerumettede fettsyrer | 221a | 9,4 g |
Omega-3 | 221a | 0,2 g |
Omega-6 | 221a | 9,1 g |
Kolesterol | 221a | 0 mg |
Mettede fettsyrer | Kilde | Mengde |
---|---|---|
C12:0 (laurinsyre) | 221a | 0 g |
C14:0 (myristinsyre) | 221a | 0 g |
C16:0 (palmitinsyre) | 221a | 4,2 g |
C18:0 (stearinsyre) | 221a | 3,8 g |
Enumettede fettsyrer | Kilde | Mengde |
---|---|---|
C16:1 sum (palmitoleinsyre) | 221a | 0,2 g |
C18:1 sum (oljesyre) | 221a | 32,6 g |
Anbefalt dagsinntak (AI)
Fettløselige vitaminer | Kilde | Mengde | % av AI |
---|---|---|---|
Vitamin A | MI0325 | 1 µg-RE | 0 % |
Betakaroten | 221a | 7 µg | |
Retinol | 50 | 0 µg | |
Vitamin D | 50 | 0 µg | 0 % |
Vitamin E | 221a | 1,1 mg-ATE | 9 % |
Vannløselige vitaminer | Kilde | Mengde | % av AI |
---|---|---|---|
Vitamin B1 (tiamin) | 221a | 0,46 mg | 35 % |
Vitamin B2 (riboflavin) | 221a | 0,15 mg | 9 % |
Vitamin B3 (niacin) | 221a | 1 mg | |
Vitamin B6 (pyridoksin) | 221a | 0,57 mg | 31 % |
Vitamin B9 (folat) | 221a | 48 µg | 15 % |
Vitamin B12 (kobalamin) | 50 | 0 µg | 0 % |
Vitamin C (askorbinsyre) | 221a | 0 mg | 0 % |
Anbefalt dagsinntak (AI)
Mineraler | Kilde | Mengde | % av AI |
---|---|---|---|
Kalsium (Ca) | 221a | 45 mg | 3 % |
Kalium (K) | 221a | 600 mg | 17 % |
Natrium (Na) | 221a | 200 mg | |
Salt (NaCl) | MI0120 | 0,5 g | |
Fosfor (P) | 221a | 500 mg | 78 % |
Magnesium (Mg) | 221a | 250 mg | 83 % |
Sporstoffer | Kilde | Mengde | % av AI |
---|---|---|---|
Jern (Fe) | 221a | 5,5 mg | 50 % |
Kobber (Cu) | 221a | 2 mg | 222 % |
Sink (Zn) | 221a | 4,8 mg | 34 % |
Selen (Se) | 221a | 17 µg | 20 % |
Jod (I) | 325 | 2 µg | 1 % |
Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.
LanguaL | Klassifisering |
---|---|
A0260 | Nut or nut product (US CFR) |
A0823 | Nut, seed or kernel (EUROFIR) |
B1221 | Cashew |
C0155 | Seed |
E0151 | Solid |
F0014 | Fully heat-treated |
G0005 | Baked or roasted |
H0138 | Water removed |
H0173 | Salted |
J0001 | Preservation method not known |
K0003 | No packing medium used |
M0001 | Container or wrapping not known |
N0001 | Food contact surface not known |
P0024 | Human consumer, no age specification |