Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 83 g
Protein: 8,6 g
Karbohydrat: 5,4 g
Fett: 0,4 g
Kostfiber: 0,1 g
Energiinnhold
Protein: 58 E%
Karbohydrat: 36 E%
Fett: 6 E%
Kostfiber: 0 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 252 kJ (59 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
FettMI00020,4 g5%
KarbohydratMI01815,4 g36%
KostfiberMI00020,1 g0%
ProteinMI00028,6 g57%
AlkoholMI00020 g0%
VannMI000283 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
StivelseMI00023,2 g
SukkerarterMI00022,1 g
Sukker, tilsattMI00020 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI03251 µg-RE0 %
BetakarotenMI00022 µg
RetinolMI00021 µg
Vitamin DMI00020,8 µg8 %
Vitamin EMI00020,2 mg-ATE1 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)MI00020,03 mg2 %
Vitamin B2 (riboflavin)MI00020,08 mg5 %
Vitamin B3 (niacin)MI00021,7 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)MI00020,12 mg6 %
Vitamin B9 (folat)MI00025 µg1 %
Vitamin B12 (kobalamin)MI00020,9 µg22 %
Vitamin C (askorbinsyre)MI00020 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)MI000268 mg5 %
Kalium (K)MI0002275 mg8 %
Natrium (Na)MI0002548 mg
Salt (NaCl)MI01201,4 g
Fosfor (P)MI0002136 mg21 %
Magnesium (Mg)MI000215 mg5 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)MI00020,1 mg0 %
Kobber (Cu)MI00020,01 mg1 %
Sink (Zn)MI00020,3 mg2 %
Selen (Se)MI000213 µg15 %
Jod (I)MI000255 µg39 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0267Seafood or seafood product (US CFR)
A0803Seafood product (EUROFIR)
B1201Cow
C0235Milk
E0105Whole, shape achieved by forming, thickness 1 5-7 cm
F0014Fully heat-treated
G0013Cooked in water or water-based liquid
H0146Starch added
H0151Spice or herb added
H0153Seafood added
J0131Preserved by chilling
K0017Packed in water
M0187Plastic container, rigid or semirigid, plastic lid
N0036Plastic
P0024Human consumer, no age specification
Z0219Drained

Kilder

MI0002
EuroFIR recipe calculation procedure
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: