Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 70 g
Protein: 15,3 g
Fett: 12,6 g
Karbohydrat: 2,4 g
Energiinnhold
Fett: 61 E%
Protein: 34 E%
Karbohydrat: 5 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 767 kJ (184 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
FettMI000212,6 g60%
KarbohydratMI01812,4 g5%
KostfiberMI00020 g0%
ProteinMI000215,3 g33%
AlkoholMI00020 g0%
VannMI014270 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
StivelseMI00021,4 g
SukkerarterMI00021 g
Sukker, tilsattMI00020 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI032515 µg-RE2 %
BetakarotenMI00027 µg
RetinolMI000214 µg
Vitamin DMI00024,7 µg47 %
Vitamin EMI00020,5 mg-ATE4 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)MI00020,07 mg5 %
Vitamin B2 (riboflavin)MI00020,27 mg16 %
Vitamin B3 (niacin)MI00026,6 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)MI00020,47 mg26 %
Vitamin B9 (folat)MI00029 µg2 %
Vitamin B12 (kobalamin)MI00027,5 µg187 %
Vitamin C (askorbinsyre)MI00020 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)MI000241 mg3 %
Kalium (K)MI0002309 mg9 %
Natrium (Na)MI0002302 mg
Salt (NaCl)MI01200,8 g
Fosfor (P)MI0002204 mg31 %
Magnesium (Mg)MI000221 mg7 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)MI00020,6 mg5 %
Kobber (Cu)MI00020,06 mg6 %
Sink (Zn)MI00020,5 mg3 %
Selen (Se)MI000241 µg48 %
Jod (I)MI000223 µg16 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0267Seafood or seafood product (US CFR)
A0803Seafood product (EUROFIR)
B1790Atlantic mackerel
C0268Skeletal meat part, without bone, without skin
E0147Whole, shape achieved by forming
F0014Fully heat-treated
G0008Griddled
H0151Spice or herb added
H0184Milk added
H0221Fat or oil added
J0142Preserved by chilling or freezing
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

MI0002
EuroFIR recipe calculation procedure
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: