Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 73 g
Protein: 10,8 g
Fett: 9,7 g
Karbohydrat: 6 g
Kostfiber: 0,1 g
Energiinnhold
Fett: 56 E%
Protein: 28 E%
Karbohydrat: 16 E%
Kostfiber: 0 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 647 kJ (155 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
FettMI00029,7 g55%
KarbohydratMI00026 g15%
KostfiberMI00020,1 g0%
ProteinMI000210,8 g28%
AlkoholMI00020 g0%
VannMI000273 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
StivelseMI00024,4 g
SukkerarterMI00021,6 g
Sukker, tilsattMI00020 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI03254 µg-RE0 %
BetakarotenMI00021 µg
RetinolMI00024 µg
Vitamin DMI00020,6 µg6 %
Vitamin EMI00020,8 mg-ATE6 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)MI00020,03 mg2 %
Vitamin B2 (riboflavin)MI00020,14 mg8 %
Vitamin B3 (niacin)MI00021,7 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)MI00020,24 mg13 %
Vitamin B9 (folat)MI000210 µg3 %
Vitamin B12 (kobalamin)MI00022,1 µg52 %
Vitamin C (askorbinsyre)MI00020 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)MI000245 mg3 %
Kalium (K)MI0002276 mg8 %
Natrium (Na)MI0002562 mg
Salt (NaCl)MI01201,4 g
Fosfor (P)MI0002152 mg23 %
Magnesium (Mg)MI000218 mg6 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)MI00020,2 mg1 %
Kobber (Cu)MI00020,04 mg4 %
Sink (Zn)MI00020,3 mg2 %
Selen (Se)MI000215 µg17 %
Jod (I)MI000299 µg70 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0267Seafood or seafood product (US CFR)
A0803Seafood product (EUROFIR)
B1440Saithe
C0268Skeletal meat part, without bone, without skin
E0147Whole, shape achieved by forming
F0014Fully heat-treated
G0008Griddled
H0184Milk added
H0221Fat or oil added
J0142Preserved by chilling or freezing
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

MI0002
EuroFIR recipe calculation procedure
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: