Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 76 g
Protein: 11,9 g
Karbohydrat: 6,7 g
Fett: 5,3 g
Kostfiber: 0,5 g
Energiinnhold
Protein: 39 E%
Fett: 38 E%
Karbohydrat: 22 E%
Kostfiber: 1 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 516 kJ (123 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett223a5,3 g37%
KarbohydratMI01816,7 g22%
Kostfiber223a0,5 g0%
Protein223a11,9 g39%
Alkohol500 g0%
VannMI014276 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse3315,9 g
SukkerarterMI_SUGAR_NO0,8 g
Sukker, tilsatt3310 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI03259 µg-RE1 %
Betakaroten60a0 µg
Retinol223a9 µg
Vitamin D60a0 µg0 %
Vitamin E223a1,1 mg-ATE9 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)223a0,07 mg5 %
Vitamin B2 (riboflavin)223a0,06 mg3 %
Vitamin B3 (niacin)223a1,3 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)223a0,11 mg6 %
Vitamin B9 (folat)223a4 µg1 %
Vitamin B12 (kobalamin)223a0,9 µg22 %
Vitamin C (askorbinsyre)200 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)223a28 mg2 %
Kalium (K)223a190 mg5 %
Natrium (Na)223a830 mg
Salt (NaCl)MI01202,1 g
Fosfor (P)223a190 mg29 %
Magnesium (Mg)223a19 mg6 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)223a0,2 mg1 %
Kobber (Cu)223a0,02 mg2 %
Sink (Zn)223a0,3 mg2 %
Selen (Se)223a14 µg16 %
Jod (I)32541 µg29 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0267Seafood or seafood product (US CFR)
A0803Seafood product (EUROFIR)
B1222Fish
C0268Skeletal meat part, without bone, without skin
E0147Whole, shape achieved by forming
F0014Fully heat-treated
G0001Cooking method not known
H0146Starch added
H0151Spice or herb added
H0184Milk added
H0263Vegetable fat or oil added
J0142Preserved by chilling or freezing
K0003No packing medium used
M0172Plastic container
M0213Box
N0036Plastic
P0024Human consumer, no age specification
Z0112Food industry prepared

Kilder

20
Vurdert verdi.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
60a
Vurdert som nullverdi når analyseverdien er under kvantifiseringsgrensen (bestemmelsesgrensen for metoden).
70
Beregnet ut fra spesifikk faktor for fettsyrer i totalfett.
223a
Mattilsynet. Analyseprosjekt 2015-2016. Fiskeprodukter. Publisert rapport (2016): "Næringsstoff- og tungmetallanalyser av fiskeprodukter". www.mattilsynet.no
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
331
Frydenberg, H og Carlsen MH. Sukkerprosjektet 2021-2022. Universitetet i Oslo, avdeling for ernæringsvitenskap.
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI_SUGAR_NO
Sugar calculated as the sum of fructose, glucose, lactose, maltose and sucrose (SUGAR[g] = FRUS[g] + GLUS[g] + LACS[g] + MALS[g] + SUCS[g])

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: