Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 79 g
Protein: 10,1 g
Karbohydrat: 5,4 g
Fett: 5,3 g
Kostfiber: 0,4 g
Energiinnhold
Fett: 42 E%
Protein: 37 E%
Karbohydrat: 20 E%
Kostfiber: 1 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 462 kJ (110 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
FettMI00025,3 g42%
KarbohydratMI01815,4 g19%
KostfiberMI00020,4 g0%
ProteinMI000210,1 g37%
AlkoholMI00020 g0%
VannMI014279 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
StivelseMI00023,4 g
SukkerarterMI00022 g
Sukker, tilsattMI00020,1 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI03254 µg-RE0 %
BetakarotenMI00022 µg
RetinolMI00023 µg
Vitamin DMI00020,1 µg1 %
Vitamin EMI00020,2 mg-ATE1 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)MI00020,03 mg2 %
Vitamin B2 (riboflavin)MI00020,09 mg5 %
Vitamin B3 (niacin)MI00021,3 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)MI00020,06 mg3 %
Vitamin B9 (folat)MI00025 µg1 %
Vitamin B12 (kobalamin)MI00020,4 µg10 %
Vitamin C (askorbinsyre)MI00020 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)MI000279 mg6 %
Kalium (K)MI0002151 mg4 %
Natrium (Na)MI0002711 mg
Salt (NaCl)MI01201,8 g
Fosfor (P)MI000296 mg15 %
Magnesium (Mg)MI000214 mg4 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)MI00021,1 mg10 %
Kobber (Cu)MI00020,05 mg5 %
Sink (Zn)MI00022,5 mg17 %
Selen (Se)MI00025 µg5 %
Jod (I)MI00026 µg4 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0150Meat or meat product (FROM MAMMAL) (US CFR)
A0799Meat dish (EUROFIR)
B1105Cattle and swine
C0268Skeletal meat part, without bone, without skin
E0105Whole, shape achieved by forming, thickness 1 5-7 cm
F0014Fully heat-treated
G0014Boiled
H0146Starch added
H0151Spice or herb added
H0184Milk added
J0123Sterilized by heat
K0017Packed in water
K0042Packed in broth
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification
Z0219Drained

Kilder

MI0002
EuroFIR recipe calculation procedure
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: