Kjøttboller
Energi i 100 g
Per 100 g
839 kJ (202 kcal)
839 kJ (202 kcal)
Porsjonsstørrelse:
Karbohydrat | Kilde | Mengde |
---|---|---|
Stivelse | 331 | 3,7 g |
Sukkerarter | MI_SUGAR_NO | 0,1 g |
Sukker, tilsatt | 331 | 0 g |
Fett | Kilde | Mengde |
---|---|---|
Mettede fettsyrer | 228a | 4,9 g |
Transfettsyrer | 10 | – |
Enumettede fettsyrer | 228a | 7,5 g |
Flerumettede fettsyrer | 228a | 2,3 g |
Omega-3 | 228a | 0,3 g |
Omega-6 | 228a | 2 g |
Kolesterol | 228a | 34 mg |
Mettede fettsyrer | Kilde | Mengde |
---|---|---|
C12:0 (laurinsyre) | 228a | 0 g |
C14:0 (myristinsyre) | 228a | 0,2 g |
C16:0 (palmitinsyre) | 228a | 2,9 g |
C18:0 (stearinsyre) | 228a | 1,6 g |
Enumettede fettsyrer | Kilde | Mengde |
---|---|---|
C16:1 sum (palmitoleinsyre) | 228a | 0,4 g |
C18:1 sum (oljesyre) | 228a | 7 g |
Anbefalt dagsinntak (AI)
Fettløselige vitaminer | Kilde | Mengde | % av AI |
---|---|---|---|
Vitamin A | MI0325 | 8 µg-RE | 1 % |
Betakaroten | 228a | 13 µg | |
Retinol | 228a | 7 µg | |
Vitamin D | 228a | 0 µg | 0 % |
Vitamin E | 228a | 1,1 mg-ATE | 9 % |
Vannløselige vitaminer | Kilde | Mengde | % av AI |
---|---|---|---|
Vitamin B1 (tiamin) | 228a | 0,16 mg | 12 % |
Vitamin B2 (riboflavin) | 228a | 0,12 mg | 7 % |
Vitamin B3 (niacin) | 228a | 2,7 mg | |
Vitamin B6 (pyridoksin) | 228a | 0,12 mg | 6 % |
Vitamin B9 (folat) | 228a | 7 µg | 2 % |
Vitamin B12 (kobalamin) | 228a | 0,8 µg | 20 % |
Vitamin C (askorbinsyre) | 228a | 1 mg | 0 % |
Anbefalt dagsinntak (AI)
Mineraler | Kilde | Mengde | % av AI |
---|---|---|---|
Kalsium (Ca) | 228a | 29 mg | 2 % |
Kalium (K) | 228a | 293 mg | 8 % |
Natrium (Na) | 701G | 733 mg | |
Salt (NaCl) | MI0120 | 1,8 g | |
Fosfor (P) | 228a | 160 mg | 25 % |
Magnesium (Mg) | 228a | 16 mg | 5 % |
Sporstoffer | Kilde | Mengde | % av AI |
---|---|---|---|
Jern (Fe) | 228a | 1 mg | 9 % |
Kobber (Cu) | 228a | 0,05 mg | 5 % |
Sink (Zn) | 228a | 1,6 mg | 11 % |
Selen (Se) | 228a | 7 µg | 8 % |
Jod (I) | 228a | 2 µg | 1 % |
Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.
LanguaL | Klassifisering |
---|---|
A0150 | Meat or meat product (FROM MAMMAL) (US CFR) |
A0799 | Meat dish (EUROFIR) |
B1105 | Cattle and swine |
C0268 | Skeletal meat part, without bone, without skin |
E0147 | Whole, shape achieved by forming |
F0014 | Fully heat-treated |
G0008 | Griddled |
H0151 | Spice or herb added |
J0142 | Preserved by chilling or freezing |
K0003 | No packing medium used |
M0166 | Plastic bag or pouch |
N0036 | Plastic |
P0024 | Human consumer, no age specification |
Z0112 | Food industry prepared |