Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 66 g
Fett: 14,9 g
Protein: 11,3 g
Kostfiber: 4 g
Karbohydrat: 3,8 g
Energiinnhold
Fett: 66 E%
Protein: 23 E%
Karbohydrat: 8 E%
Kostfiber: 4 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 839 kJ (202 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett228a14,9 g65%
KarbohydratMI01813,8 g7%
Kostfiber228a4 g3%
Protein228a11,3 g22%
Alkohol500 g0%
VannMI014266 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse3313,7 g
SukkerarterMI_SUGAR_NO0,1 g
Sukker, tilsatt3310 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI03258 µg-RE1 %
Betakaroten228a13 µg
Retinol228a7 µg
Vitamin D228a0 µg0 %
Vitamin E228a1,1 mg-ATE9 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)228a0,16 mg12 %
Vitamin B2 (riboflavin)228a0,12 mg7 %
Vitamin B3 (niacin)228a2,7 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)228a0,12 mg6 %
Vitamin B9 (folat)228a7 µg2 %
Vitamin B12 (kobalamin)228a0,8 µg20 %
Vitamin C (askorbinsyre)228a1 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)228a29 mg2 %
Kalium (K)228a293 mg8 %
Natrium (Na)701G733 mg
Salt (NaCl)MI01201,8 g
Fosfor (P)228a160 mg25 %
Magnesium (Mg)228a16 mg5 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)228a1 mg9 %
Kobber (Cu)228a0,05 mg5 %
Sink (Zn)228a1,6 mg11 %
Selen (Se)228a7 µg8 %
Jod (I)228a2 µg1 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0150Meat or meat product (FROM MAMMAL) (US CFR)
A0799Meat dish (EUROFIR)
B1105Cattle and swine
C0268Skeletal meat part, without bone, without skin
E0147Whole, shape achieved by forming
F0014Fully heat-treated
G0008Griddled
H0151Spice or herb added
J0142Preserved by chilling or freezing
K0003No packing medium used
M0166Plastic bag or pouch
N0036Plastic
P0024Human consumer, no age specification
Z0112Food industry prepared

Kilder

10
Manglende verdi, ukjent innhold.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
228a
Mattilsynet. Analyseprosjekt 2018-2019. Kjøttprodukter. Publisert rapport (2019): «Næringsstoff- og tungmetallanalyser i kjøttprodukter». www.mattilsynet.no
331
Frydenberg, H og Carlsen MH. Sukkerprosjektet 2021-2022. Universitetet i Oslo, avdeling for ernæringsvitenskap.
701G
Aggregert verdi fra forskjellige matvarer
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI_SUGAR_NO
Sugar calculated as the sum of fructose, glucose, lactose, maltose and sucrose (SUGAR[g] = FRUS[g] + GLUS[g] + LACS[g] + MALS[g] + SUCS[g])

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: