Lever, lam, rå
Energi i 100 g
Per 100 g
538 kJ (128 kcal)
538 kJ (128 kcal)
Porsjonsstørrelse:
Karbohydrat | Kilde | Mengde |
---|---|---|
Stivelse | 331 | 2 g |
Sukkerarter | MI_SUGAR_NO | 0 g |
Sukker, tilsatt | 50 | 0 g |
Fett | Kilde | Mengde |
---|---|---|
Mettede fettsyrer | 209 | 1,3 g |
Transfettsyrer | 209 | 0,1 g |
Enumettede fettsyrer | 209 | 0,6 g |
Flerumettede fettsyrer | 209 | 1 g |
Omega-3 | 73p | 0,6 g |
Omega-6 | 74p | 0,4 g |
Kolesterol | 209 | 320 mg |
Mettede fettsyrer | Kilde | Mengde |
---|---|---|
C12:0 (laurinsyre) | 209 | 0 g |
C14:0 (myristinsyre) | 209 | 0 g |
C16:0 (palmitinsyre) | 209 | 0,4 g |
C18:0 (stearinsyre) | 209 | 0,8 g |
Enumettede fettsyrer | Kilde | Mengde |
---|---|---|
C16:1 sum (palmitoleinsyre) | 209 | 0 g |
C18:1 sum (oljesyre) | 209 | 0,6 g |
Anbefalt dagsinntak (AI)
Fettløselige vitaminer | Kilde | Mengde | % av AI |
---|---|---|---|
Vitamin A | MI0325 | 32 760 µg-RE | 4368 % |
Betakaroten | 20 | 0 µg | |
Retinol | 209 | 32 760 µg | |
Vitamin D | 450a | 0,5 µg | 5 % |
Vitamin E | 209 | 1,5 mg-ATE | 12 % |
Vannløselige vitaminer | Kilde | Mengde | % av AI |
---|---|---|---|
Vitamin B1 (tiamin) | 209 | 0,39 mg | 30 % |
Vitamin B2 (riboflavin) | 209 | 3,5 mg | 218 % |
Vitamin B3 (niacin) | 209 | 14 mg | |
Vitamin B6 (pyridoksin) | 209 | 0,53 mg | 29 % |
Vitamin B9 (folat) | 209 | 281 µg | 87 % |
Vitamin B12 (kobalamin) | 209 | 114 µg | 2850 % |
Vitamin C (askorbinsyre) | 209 | 20 mg | 19 % |
Anbefalt dagsinntak (AI)
Mineraler | Kilde | Mengde | % av AI |
---|---|---|---|
Kalsium (Ca) | 209 | 5 mg | 0 % |
Kalium (K) | 209 | 295 mg | 8 % |
Natrium (Na) | 209 | 69 mg | |
Salt (NaCl) | MI0120 | 0,2 g | |
Fosfor (P) | 209 | 444 mg | 69 % |
Magnesium (Mg) | 209 | 18 mg | 6 % |
Sporstoffer | Kilde | Mengde | % av AI |
---|---|---|---|
Jern (Fe) | 209 | 9,6 mg | 87 % |
Kobber (Cu) | 209 | 8,7 mg | 966 % |
Sink (Zn) | 209 | 3,9 mg | 27 % |
Selen (Se) | 209 | 24 µg | 28 % |
Jod (I) | 325 | 2 µg | 1 % |
Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.
LanguaL | Klassifisering |
---|---|
A0150 | Meat or meat product (FROM MAMMAL) (US CFR) |
A0796 | Offal (EUROFIR) |
B1669 | Lamb |
C0176 | Liver |
E0151 | Solid |
F0003 | Not heat-treated |
G0003 | Cooking method not applicable |
H0001 | Treatment applied not known |
J0142 | Preserved by chilling or freezing |
K0003 | No packing medium used |
M0001 | Container or wrapping not known |
N0001 | Food contact surface not known |
P0024 | Human consumer, no age specification |