Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 73 g
Protein: 20,7 g
Fett: 4,1 g
Karbohydrat: 2 g
Energiinnhold
Protein: 65 E%
Fett: 28 E%
Karbohydrat: 6 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 538 kJ (128 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett2094,1 g28%
KarbohydratMI01812 g6%
Kostfiber500 g0%
Protein20920,7 g65%
Alkohol500 g0%
VannMI014273 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse3312 g
SukkerarterMI_SUGAR_NO0 g
Sukker, tilsatt500 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI032532 760 µg-RE4368 %
Betakaroten200 µg
Retinol20932 760 µg
Vitamin D450a0,5 µg5 %
Vitamin E2091,5 mg-ATE12 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)2090,39 mg30 %
Vitamin B2 (riboflavin)2093,5 mg218 %
Vitamin B3 (niacin)20914 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)2090,53 mg29 %
Vitamin B9 (folat)209281 µg87 %
Vitamin B12 (kobalamin)209114 µg2850 %
Vitamin C (askorbinsyre)20920 mg19 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)2095 mg0 %
Kalium (K)209295 mg8 %
Natrium (Na)20969 mg
Salt (NaCl)MI01200,2 g
Fosfor (P)209444 mg69 %
Magnesium (Mg)20918 mg6 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)2099,6 mg87 %
Kobber (Cu)2098,7 mg966 %
Sink (Zn)2093,9 mg27 %
Selen (Se)20924 µg28 %
Jod (I)3252 µg1 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0150Meat or meat product (FROM MAMMAL) (US CFR)
A0796Offal (EUROFIR)
B1669Lamb
C0176Liver
E0151Solid
F0003Not heat-treated
G0003Cooking method not applicable
H0001Treatment applied not known
J0142Preserved by chilling or freezing
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

20
Vurdert verdi.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
73p
Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 209: Statens næringsmiddeltilsyn og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2002-2003. Div. matvarer. Internt notat.
74p
Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 209: Statens næringsmiddeltilsyn og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2002-2003. Div. matvarer. Internt notat.
209
Statens næringsmiddeltilsyn og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2002-2003. Div. matvarer. Internt notat.
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
331
Frydenberg, H og Carlsen MH. Sukkerprosjektet 2021-2022. Universitetet i Oslo, avdeling for ernæringsvitenskap.
450a
Food Standards Agency (2002). McCance and Widdowson’s The Composition of Foods, Sixth summary edition. Cambridge: The Royal Society of Chemistry.
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI_SUGAR_NO
Sugar calculated as the sum of fructose, glucose, lactose, maltose and sucrose (SUGAR[g] = FRUS[g] + GLUS[g] + LACS[g] + MALS[g] + SUCS[g])

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: