Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Fett: 59 g
Vann: 36 g
Protein: 5,5 g
Energiinnhold
Fett: 96 E%
Protein: 4 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 2 276 kJ (553 kcal)
  • Spiselig del:  %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett321a59 g95%
KarbohydratMI01810 g0%
Kostfiber500 g0%
Protein321a5,5 g4%
Alkohol500 g0%
VannMI014236 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse500 g
Sukkerarter500 g
Sukker, tilsatt500 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI03254 794 µg-RE639 %
Betakaroten500 µg
Retinol321a4 794 µg
Vitamin D321a89,7 µg897 %
Vitamin E321a5,2 mg-ATE43 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)321a0,11 mg8 %
Vitamin B2 (riboflavin)321a0,3 mg18 %
Vitamin B3 (niacin)321a2,2 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)321a0,09 mg5 %
Vitamin B9 (folat)321a107 µg33 %
Vitamin B12 (kobalamin)321a43 µg1075 %
Vitamin C (askorbinsyre)500 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)321a5 mg0 %
Kalium (K)321a156 mg4 %
Natrium (Na)321a48 mg
Salt (NaCl)MI01200,1 g
Fosfor (P)321a138 mg21 %
Magnesium (Mg)321a9 mg3 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)321a1,7 mg15 %
Kobber (Cu)321a0,4 mg44 %
Sink (Zn)321a1,2 mg8 %
Selen (Se)321a80 µg94 %
Jod (I)325355 µg253 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0267Seafood or seafood product (US CFR)
A0803Seafood product (EUROFIR)
B1423Cod
C0176Liver
E0151Solid
F0003Not heat-treated
G0003Cooking method not applicable
H0003No treatment applied
J0142Preserved by chilling or freezing
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
73e
Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 321d: NIFES, Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning. Sjømatdatabasen, 05.11.2013
74e
Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 321d: NIFES, Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning. Sjømatdatabasen, 05.11.2013
321a
NIFES, Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning, vektet verdi/ vurdert.
321d
NIFES, Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning. Sjømatdatabasen, 05.11.2013
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: