Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Fett: 60 g
Vann: 39 g
Karbohydrat: 0,5 g
Protein: 0,5 g
Energiinnhold
Fett: 99 E%
Karbohydrat: 0 E%
Protein: 0 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 2 237 kJ (544 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett114a60 g99%
KarbohydratMI01810,5 g0%
Kostfiber500 g0%
Protein114a0,5 g0%
Alkohol500 g0%
VannMI014239 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse500 g
Sukkerarter114a0,5 g
Sukker, tilsatt500 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI0325899 µg-RE119 %
Betakaroten114a350 µg
Retinol114a870 µg
Vitamin D114a10 µg100 %
Vitamin E114a14,2 mg-ATE118 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)114a0 mg0 %
Vitamin B2 (riboflavin)114a0 mg0 %
Vitamin B3 (niacin)114a0 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)114a0 mg0 %
Vitamin B9 (folat)114a0 µg0 %
Vitamin B12 (kobalamin)114a0 µg0 %
Vitamin C (askorbinsyre)114a0 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)114a0 mg0 %
Kalium (K)114a0 mg0 %
Natrium (Na)114a380 mg
Salt (NaCl)MI01201 g
Fosfor (P)114a0 mg0 %
Magnesium (Mg)114a2 mg0 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)114a0 mg0 %
Kobber (Cu)114a0 mg0 %
Sink (Zn)114a0 mg0 %
Selen (Se)114a0 µg0 %
Jod (I)114a2 µg1 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0231Margarine (US CFR)
A0807Margarine or lipid of mixed origin (EUROFIR)
B1017Oil-producing plant
C0190Fat or oil
E0119Semisolid with smooth consistency
F0014Fully heat-treated
G0003Cooking method not applicable
H0117Flavoring or taste ingredient added
H0184Milk added
H0214Vitamin d added
H0263Vegetable fat or oil added
H0306Homogenized or emulsified
H0316Vitamin a added
H0317Carotenes added
J0131Preserved by chilling
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification
Z0112Food industry prepared

Kilder

50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
114a
Data levert av industrien til Matvaretabellen 2021, uspesifisert grunnlag/kontrollert verdi.
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: