Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 53 g
Protein: 30 g
Fett: 16 g
Karbohydrat: 0,6 g
Energiinnhold
Fett: 53 E%
Protein: 46 E%
Karbohydrat: 1 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 1 112 kJ (266 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett114a16 g53%
KarbohydratMI01810,6 g0%
Kostfiber500 g0%
Protein114a30 g45%
Alkohol500 g0%
VannMI014253 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse500 g
SukkerarterMI_SUGAR_NO0,6 g
Sukker, tilsatt500 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI0325152 µg-RE20 %
Betakaroten114a94 µg
Retinol114a144 µg
Vitamin D112a0 µg0 %
Vitamin E114a0,4 mg-ATE3 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)114a0,09 mg6 %
Vitamin B2 (riboflavin)114a0,36 mg22 %
Vitamin B3 (niacin)114a0,5 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)114a0,04 mg2 %
Vitamin B9 (folat)114a49 µg15 %
Vitamin B12 (kobalamin)114a2,8 µg70 %
Vitamin C (askorbinsyre)112a0 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)114a940 mg81 %
Kalium (K)114a89 mg2 %
Natrium (Na)114a400 mg
Salt (NaCl)MI01201 g
Fosfor (P)114a690 mg107 %
Magnesium (Mg)114a38 mg12 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)114a0,3 mg2 %
Kobber (Cu)114a0,05 mg5 %
Sink (Zn)114a5,3 mg37 %
Selen (Se)114a12 µg14 %
Jod (I)114a35 µg25 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0786Uncured cheese (EUROFIR)
B1201Cow
C0245Curd
E0151Solid
F0003Not heat-treated
G0003Cooking method not applicable
H0298Clotting enzyme added
H0324Fat partially removed, 50% or more remaining
J0104Preserved by fermentation
J0131Preserved by chilling
J0151Ingredient preserved by heat treatment
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification
P0040Reduced fat food
R0316Norway
Z0112Food industry prepared

Kilder

50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
112a
Data levert av industrien til Matvaretabellen 2019, uspesifisert grunnlag/kontrollert verdi.
114a
Data levert av industrien til Matvaretabellen 2021, uspesifisert grunnlag/kontrollert verdi.
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI_SUGAR_NO
Sugar calculated as the sum of fructose, glucose, lactose, maltose and sucrose (SUGAR[g] = FRUS[g] + GLUS[g] + LACS[g] + MALS[g] + SUCS[g])

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: