Mozzarella, norsk
Energi i 100 g
Per 100 g
1 320 kJ (317 kcal)
Mer mozzarella:
1 320 kJ (317 kcal)
Porsjonsstørrelse:
| Karbohydrat | Kilde | Mengde |
|---|---|---|
| Stivelse | 50 | 0 g |
| Sukkerarter | MI_SUGAR_NO | 0,6 g |
| Sukker, tilsatt | 50 | 0 g |
| Sukker, fritt | 50 | 0 g |
| Fett | Kilde | Mengde |
|---|---|---|
| Mettede fettsyrer | 114a | 14,6 g |
| Transfettsyrer | 114a | 0,7 g |
| Enumettede fettsyrer | 114a | 5,5 g |
| Flerumettede fettsyrer | 114a | 0,5 g |
| Omega-3 | 114a | 0,1 g |
| Omega-6 | 114a | 0,1 g |
| Kolesterol | 114a | 57 mg |
| Mettede fettsyrer | Kilde | Mengde |
|---|---|---|
| C12:0 (laurinsyre) | 114a | 0,7 g |
| C14:0 (myristinsyre) | 114a | 2,3 g |
| C16:0 (palmitinsyre) | 114a | 6,5 g |
| C18:0 (stearinsyre) | 114a | 2,4 g |
| Enumettede fettsyrer | Kilde | Mengde |
|---|---|---|
| C16:1 sum (palmitoleinsyre) | 114a | 0,5 g |
| C18:1 sum (oljesyre) | 114a | 4,7 g |
Anbefalt dagsinntak (AI)
| Fettløselige vitaminer | Kilde | Mengde | % av AI |
|---|---|---|---|
| Vitamin A (RAE) | MI0325 | 218 µg-RE | |
| Vitamin A (RE) | MI0322 | 229 µg-RE | 30 % |
| Betakaroten | 114a | 135 µg | |
| Retinol | 114a | 207 µg | |
| Vitamin D | 400i | 0 µg | 0 % |
| Vitamin E | 114a | 0,6 mg-ATE | 5 % |
| Vannløselige vitaminer | Kilde | Mengde | % av AI |
|---|---|---|---|
| Vitamin B1 (tiamin) | 114a | 0,09 mg | 6 % |
| Vitamin B2 (riboflavin) | 114a | 0,33 mg | 20 % |
| Vitamin B3 (niacin) | 114a | 0,4 mg | |
| Niacinekvivalenter | MI0421 | 6,7 mg | 33 % |
| Vitamin B6 (pyridoksin) | 114a | 0,03 mg | 1 % |
| Vitamin B9 (folat) | 114a | 45 µg | 14 % |
| Vitamin B12 (kobalamin) | 114a | 2,6 µg | 65 % |
| Vitamin C (askorbinsyre) | 400i | 0 mg | 0 % |
Anbefalt dagsinntak (AI)
| Mineraler | Kilde | Mengde | % av AI |
|---|---|---|---|
| Kalsium (Ca) | 114a | 880 mg | 76 % |
| Kalium (K) | 114a | 83 mg | 2 % |
| Natrium (Na) | 114a | 480 mg | |
| Salt (NaCl) | MI0120 | 1,2 g | |
| Fosfor (P) | 114a | 640 mg | 100 % |
| Magnesium (Mg) | 114a | 35 mg | 11 % |
| Sporstoffer | Kilde | Mengde | % av AI |
|---|---|---|---|
| Jern (Fe) | 114a | 0,2 mg | 1 % |
| Kobber (Cu) | 114a | 0,05 mg | 5 % |
| Sink (Zn) | 114a | 4,9 mg | 35 % |
| Selen (Se) | 114a | 11 µg | 12 % |
| Jod (I) | 114a | 33 µg | 23 % |
Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.
| LanguaL | Klassifisering |
|---|---|
| A0786 | Uncured cheese (EUROFIR) |
| B1201 | Cow |
| C0245 | Curd |
| E0151 | Solid |
| F0003 | Not heat-treated |
| G0003 | Cooking method not applicable |
| H0298 | Clotting enzyme added |
| J0131 | Preserved by chilling |
| J0151 | Ingredient preserved by heat treatment |
| K0003 | No packing medium used |
| M0001 | Container or wrapping not known |
| N0001 | Food contact surface not known |
| P0024 | Human consumer, no age specification |
| R0316 | Norway |
| Z0112 | Food industry prepared |