Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Karbohydrat: 48,1 g
Vann: 25 g
Fett: 18,9 g
Protein: 6,3 g
Kostfiber: 1 g
Energiinnhold
Karbohydrat: 50 E%
Fett: 43 E%
Protein: 7 E%
Kostfiber: 0 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 1 636 kJ (391 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
FettMI000218,9 g42%
KarbohydratMI018148,1 g50%
KostfiberMI00021 g0%
ProteinMI00026,3 g6%
AlkoholMI00020 g0%
VannMI014225 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
StivelseMI000218,6 g
SukkerarterMI000229,6 g
Sukker, tilsattMI000228,6 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI0325176 µg-RE23 %
BetakarotenMI000275 µg
RetinolMI0002169 µg
Vitamin DMI00022,6 µg26 %
Vitamin EMI00022,3 mg-ATE19 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)MI00020,07 mg5 %
Vitamin B2 (riboflavin)MI00020,09 mg5 %
Vitamin B3 (niacin)MI00020,3 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)MI00020,05 mg2 %
Vitamin B9 (folat)MI00029 µg2 %
Vitamin B12 (kobalamin)MI00020,3 µg7 %
Vitamin C (askorbinsyre)MI00022 mg1 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)MI000254 mg4 %
Kalium (K)MI0002109 mg3 %
Natrium (Na)MI0002323 mg
Salt (NaCl)MI01200,8 g
Fosfor (P)MI0002218 mg34 %
Magnesium (Mg)MI000213 mg4 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)MI00020,7 mg6 %
Kobber (Cu)MI00020,06 mg6 %
Sink (Zn)MI00020,5 mg3 %
Selen (Se)MI00025 µg5 %
Jod (I)MI000211 µg7 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0183Quick bread, sweetened (US CFR)
A0821Fine bakery ware (EUROFIR)
B1309Beet
C0157White sugar
E0147Whole, shape achieved by forming
F0014Fully heat-treated
G0005Baked or roasted
H0147Fruit added
H0186Egg added
H0221Fat or oil added
H0319Wheat added
H0354Sugar coated or covered
J0001Preservation method not known
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

MI0002
EuroFIR recipe calculation procedure
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: