Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Karbohydrat: 42,3 g
Vann: 30 g
Fett: 20,5 g
Protein: 5,5 g
Kostfiber: 2 g
Energiinnhold
Fett: 48 E%
Karbohydrat: 45 E%
Protein: 6 E%
Kostfiber: 1 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 1 584 kJ (379 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett20920,5 g47%
KarbohydratMI018142,3 g45%
Kostfiber2092 g1%
Protein2095,5 g5%
Alkohol500 g0%
VannMI014230 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse33118,2 g
SukkerarterMI_SUGAR_NO24,1 g
Sukker, tilsatt33123 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI032525 µg-RE3 %
Betakaroten20966 µg
Retinol20920 µg
Vitamin D2092 µg20 %
Vitamin E2095,6 mg-ATE46 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)2090,07 mg5 %
Vitamin B2 (riboflavin)400e0,12 mg7 %
Vitamin B3 (niacin)2090,6 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)2090,09 mg5 %
Vitamin B9 (folat)2096 µg1 %
Vitamin B12 (kobalamin)2090,4 µg10 %
Vitamin C (askorbinsyre)10

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)20933 mg2 %
Kalium (K)209150 mg4 %
Natrium (Na)209395 mg
Salt (NaCl)MI01201 g
Fosfor (P)209175 mg27 %
Magnesium (Mg)20911 mg3 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)2090,8 mg7 %
Kobber (Cu)2090,07 mg7 %
Sink (Zn)2090,4 mg2 %
Selen (Se)2092 µg2 %
Jod (I)32510 µg7 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0183Quick bread, sweetened (US CFR)
A0821Fine bakery ware (EUROFIR)
B1312Wheat
C0208Seed, skin removed, germ removed (ENDOSPERM)
E0147Whole, shape achieved by forming
F0014Fully heat-treated
G0005Baked or roasted
H0117Flavoring or taste ingredient added
H0122Jelly, jam or preserve added
H0158Sucrose added
H0186Egg added
H0263Vegetable fat or oil added
H0351Chemical leavening agent added
J0100Preserved by adding chemicals
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification
Z0112Food industry prepared

Kilder

10
Manglende verdi, ukjent innhold.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
73p
Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 209: Statens næringsmiddeltilsyn og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2002-2003. Div. matvarer. Internt notat.
74p
Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 209: Statens næringsmiddeltilsyn og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2002-2003. Div. matvarer. Internt notat.
209
Statens næringsmiddeltilsyn og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2002-2003. Div. matvarer. Internt notat.
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
331
Frydenberg, H og Carlsen MH. Sukkerprosjektet 2021-2022. Universitetet i Oslo, avdeling for ernæringsvitenskap.
400e
Livsmedelsverket. Livsmedelsdatabas, versjon 2015.03.09.
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI_SUGAR_NO
Sugar calculated as the sum of fructose, glucose, lactose, maltose and sucrose (SUGAR[g] = FRUS[g] + GLUS[g] + LACS[g] + MALS[g] + SUCS[g])

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: