Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 42 g
Fett: 38,5 g
Protein: 20 g
Energiinnhold
Fett: 81 E%
Protein: 19 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 1 764 kJ (427 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett13638,5 g80%
KarbohydratMI01810 g0%
Kostfiber200 g0%
Protein2020 g19%
Alkohol500 g0%
VannMI014242 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse3310 g
SukkerarterMI_SUGAR_NO0 g
Sukker, tilsatt3310 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI03250 µg-RE0 %
Betakaroten200 µg
Retinol200 µg
Vitamin D200 µg0 %
Vitamin E10
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)200,15 mg11 %
Vitamin B2 (riboflavin)200,3 mg18 %
Vitamin B3 (niacin)202,5 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)10
Vitamin B9 (folat)10
Vitamin B12 (kobalamin)10
Vitamin C (askorbinsyre)200 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)2010 mg0 %
Kalium (K)20285 mg8 %
Natrium (Na)201 920 mg
Salt (NaCl)MI01204,8 g
Fosfor (P)10
Magnesium (Mg)10
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)202,5 mg22 %
Kobber (Cu)10
Sink (Zn)10
Selen (Se)10
Jod (I)3252 µg1 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0221Sausage or luncheon meat (US CFR)
A0798Sausage or similar meat product (EUROFIR)
B1619Reindeer
C0268Skeletal meat part, without bone, without skin
E0151Solid
F0001Extent of heat treatment not known
G0003Cooking method not applicable
H0107Lactic acid-other agent fermented
H0138Water removed
H0151Spice or herb added
H0191Meat added
J0103Preserved by salting
J0116Dehydrated or dried
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

10
Manglende verdi, ukjent innhold.
20
Vurdert verdi.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
136
Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2016).
322
Triumf, EC., Purchas, RW., Mielnik, M., Maehre, HK., Elvevoll, E., Slinde, E., Egelandsdal, B. Composition and some quality characteristics of the longissimus muscle of reindeer in Norway compared to farmed New Zealand red deer. Meat Science 90(2012), 122-129.
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
331
Frydenberg, H og Carlsen MH. Sukkerprosjektet 2021-2022. Universitetet i Oslo, avdeling for ernæringsvitenskap.
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI_SUGAR_NO
Sugar calculated as the sum of fructose, glucose, lactose, maltose and sucrose (SUGAR[g] = FRUS[g] + GLUS[g] + LACS[g] + MALS[g] + SUCS[g])

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: