Rødspette, fylt, forfritert, fryst

Energi i 100 g

856 kJ (205 kcal)

Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 65 g
Karbohydrat: 13,2 g
Fett: 12,9 g
Protein: 8,8 g
Kostfiber: 0,6 g
Energiinnhold
Fett: 56 E%
Karbohydrat: 26 E%
Protein: 17 E%
Kostfiber: 1 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 856 kJ (205 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett103b12,9 g55%
KarbohydratMI018113,2 g26%
Kostfiber103b0,6 g0%
Protein103b8,8 g17%
Alkohol500 g0%
VannMI014265 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse103b12,5 g
Sukkerarter103b0,7 g
Sukker, tilsatt103b0 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI03254 µg-RE0 %
Betakaroten103b11 µg
Retinol103b3 µg
Vitamin D103b4,1 µg41 %
Vitamin E200,6 mg-ATE5 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)103b0,13 mg10 %
Vitamin B2 (riboflavin)103b0,07 mg4 %
Vitamin B3 (niacin)103b1,9 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)103b0,13 mg7 %
Vitamin B9 (folat)103b6 µg1 %
Vitamin B12 (kobalamin)103b3,9 µg97 %
Vitamin C (askorbinsyre)500 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)103b38 mg3 %
Kalium (K)103b177 mg5 %
Natrium (Na)103b151 mg
Salt (NaCl)MI01200,4 g
Fosfor (P)103b76 mg11 %
Magnesium (Mg)103b18 mg6 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)103b0,3 mg2 %
Kobber (Cu)103b0,08 mg8 %
Sink (Zn)103b0,5 mg3 %
Selen (Se)103b18 µg21 %
Jod (I)32581 µg57 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0267Seafood or seafood product (US CFR)
A0803Seafood product (EUROFIR)
B1861European plaice
C0175Skeletal meat part
E0152Divided into pieces
F0014Fully heat-treated
G0029Deep-fried
H0180Food added
H0188Breaded or batter-coated
H0207Filled or stuffed
J0136Preserved by freezing
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

20
Vurdert verdi.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
73e
Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 321d: NIFES, Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning. Sjømatdatabasen, 05.11.2013
74e
Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 321d: NIFES, Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning. Sjømatdatabasen, 05.11.2013
103b
Data levert av industrien til Matvaretabellen 2006 eller tidligere, beregnet verdi fra industrioppskrift.
321d
NIFES, Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning. Sjømatdatabasen, 05.11.2013
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: