Yoghurt, vanilje, 0 % fett, Yoplait

Energi i 100 g

191 kJ (45 kcal)

Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 88 g
Karbohydrat: 6 g
Protein: 4,5 g
Kostfiber: 1 g
Fett: 0,1 g
Energiinnhold
Karbohydrat: 54 E%
Protein: 40 E%
Kostfiber: 4 E%
Fett: 2 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 191 kJ (45 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett1270,1 g1%
KarbohydratMI01816 g53%
Kostfiber1271 g4%
Protein1274,5 g40%
Alkohol500 g0%
VannMI014288 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse3310,2 g
SukkerarterMI_SUGAR_NO5,8 g
Sukker, tilsatt1270 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI03252 µg-RE0 %
Betakaroten460b4 µg
Retinol460b2 µg
Vitamin D860 µg0 %
Vitamin E450a0 mg-ATE0 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)1270,05 mg3 %
Vitamin B2 (riboflavin)1270,16 mg10 %
Vitamin B3 (niacin)1270,1 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)1270,04 mg2 %
Vitamin B9 (folat)1275 µg1 %
Vitamin B12 (kobalamin)1270,5 µg12 %
Vitamin C (askorbinsyre)450a1 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)127150 mg13 %
Kalium (K)127214 mg6 %
Natrium (Na)12750 mg
Salt (NaCl)MI01200,1 g
Fosfor (P)127111 mg17 %
Magnesium (Mg)12715 mg5 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)1270,1 mg0 %
Kobber (Cu)1270 mg0 %
Sink (Zn)1270,6 mg4 %
Selen (Se)1272 µg2 %
Jod (I)12717 µg12 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0101Cultured milk product (US CFR)
A0783Fermented milk product (EUROFIR)
B1201Cow
C0235Milk
E0110Semiliquid with solid pieces
F0003Not heat-treated
G0003Cooking method not applicable
H0101Lactic acid fermented
H0108Nonnutritive sweetener added
H0165Gelatin added
H0168Fructose added
H0248Fat fully removed
J0131Preserved by chilling
J0151Ingredient preserved by heat treatment
K0003No packing medium used
M0187Plastic container, rigid or semirigid, plastic lid
N0022Polystyrene
P0040Reduced fat food
Z0112Food industry prepared

Kilder

50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
86
Beregnet ut fra faktor 0, 005 µg vitamin D/g fett i kremfløte.
109c
Data levert av industrien til Matvaretabellen 2016, beregnet verdi
127
Produktinformasjon, verdi hentet fra næringsdeklarasjon/produsentenes nettside, 2021
331
Frydenberg, H og Carlsen MH. Sukkerprosjektet 2021-2022. Universitetet i Oslo, avdeling for ernæringsvitenskap.
400e
Livsmedelsverket. Livsmedelsdatabas, versjon 2015.03.09.
450a
Food Standards Agency (2002). McCance and Widdowson’s The Composition of Foods, Sixth summary edition. Cambridge: The Royal Society of Chemistry.
460b
US Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA Nutrient Database for Standard Reference, versjon 23 (2010).
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI_SUGAR_NO
Sugar calculated as the sum of fructose, glucose, lactose, maltose and sucrose (SUGAR[g] = FRUS[g] + GLUS[g] + LACS[g] + MALS[g] + SUCS[g])

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: