Yoghurt, med fruktpuré og müsli, kjøpt i kafé/bakeri

Energi i 100 g

604 kJ (145 kcal)

Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 73 g
Karbohydrat: 9,5 g
Fett: 8,2 g
Protein: 7,4 g
Kostfiber: 1 g
Energiinnhold
Fett: 51 E%
Karbohydrat: 27 E%
Protein: 21 E%
Kostfiber: 1 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 604 kJ (145 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
FettMI00028,2 g50%
KarbohydratMI01819,5 g26%
KostfiberMI00021 g1%
ProteinMI00027,4 g21%
AlkoholMI00020 g0%
VannMI014273 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
StivelseMI00021,5 g
SukkerarterMI00028 g
Sukker, tilsattMI00023,1 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI032531 µg-RE4 %
BetakarotenMI000245 µg
RetinolMI000227 µg
Vitamin DMI00020,4 µg4 %
Vitamin EMI00021,4 mg-ATE11 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)MI00020,03 mg2 %
Vitamin B2 (riboflavin)MI00020,18 mg11 %
Vitamin B3 (niacin)MI00020,3 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)MI00020,06 mg3 %
Vitamin B9 (folat)MI000212 µg3 %
Vitamin B12 (kobalamin)MI00020,5 µg12 %
Vitamin C (askorbinsyre)MI00026 mg5 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)MI0002138 mg12 %
Kalium (K)MI0002204 mg6 %
Natrium (Na)MI000227 mg
Salt (NaCl)MI01200,1 g
Fosfor (P)MI0002126 mg19 %
Magnesium (Mg)MI000229 mg9 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)MI00020,3 mg2 %
Kobber (Cu)MI00020,08 mg8 %
Sink (Zn)MI00020,6 mg4 %
Selen (Se)MI00022 µg2 %
Jod (I)MI000214 µg10 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0101Cultured milk product (US CFR)
A0783Fermented milk product (EUROFIR)
B1201Cow
C0235Milk
E0110Semiliquid with solid pieces
F0003Not heat-treated
G0003Cooking method not applicable
H0107Lactic acid-other agent fermented
H0147Fruit added
H0152Grain added
J0131Preserved by chilling
J0151Ingredient preserved by heat treatment
K0003No packing medium used
M0172Plastic container
M0213Box
N0036Plastic
P0024Human consumer, no age specification
Z0112Food industry prepared

Kilder

MI0002
EuroFIR recipe calculation procedure
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: