Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 85 g
Karbohydrat: 7,5 g
Protein: 4,5 g
Fett: 2,6 g
Energiinnhold
Karbohydrat: 42 E%
Fett: 32 E%
Protein: 25 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 300 kJ (71 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett115a2,6 g32%
KarbohydratMI01817,5 g42%
Kostfiber500 g0%
Protein115a4,5 g25%
Alkohol500 g0%
VannMI014285 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse200,4 g
Sukkerarter115a7,1 g
Sukker, tilsatt115a3,8 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI032541 µg-RE5 %
BetakarotenMI023220 µg
RetinolMI023239 µg
Vitamin D200 µg0 %
Vitamin EMI02320,1 mg-ATE0 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)MI02320,05 mg3 %
Vitamin B2 (riboflavin)115b0,14 mg8 %
Vitamin B3 (niacin)MI02320,1 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)115b0,04 mg2 %
Vitamin B9 (folat)MI02324 µg1 %
Vitamin B12 (kobalamin)115b0,4 µg10 %
Vitamin C (askorbinsyre)500 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)115b119 mg10 %
Kalium (K)MI0232221 mg6 %
Natrium (Na)12840 mg
Salt (NaCl)MI01200,1 g
Fosfor (P)MI0232114 mg17 %
Magnesium (Mg)MI023216 mg5 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)MI02320,1 mg0 %
Kobber (Cu)MI02320 mg0 %
Sink (Zn)MI02320,6 mg4 %
Selen (Se)MI02322 µg2 %
Jod (I)MI023216 µg11 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0101Cultured milk product (US CFR)
A0783Fermented milk product (EUROFIR)
B1201Cow
C0235Milk
E0110Semiliquid with solid pieces
F0003Not heat-treated
G0003Cooking method not applicable
H0107Lactic acid-other agent fermented
H0136Sugar or sugar syrup added
J0131Preserved by chilling
J0151Ingredient preserved by heat treatment
K0003No packing medium used
M0187Plastic container, rigid or semirigid, plastic lid
N0022Polystyrene
N0033Polyester
P0024Human consumer, no age specification
Z0112Food industry prepared

Kilder

20
Vurdert verdi.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
70
Beregnet ut fra spesifikk faktor for fettsyrer i totalfett.
115a
Data levert av industrien til Matvaretabellen 2022, uspesifisert grunnlag/kontrollert verdi.
115b
Data levert av industrien til Matvaretabellen 2022, analysert verdi
128
Produktinformasjon, verdi hentet fra næringsdeklarasjon/produsentenes nettside, 2022
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0208
Fatty acids, saturated, calculated as the sum of individual fatty acids, excluding branched chain isomers (FASAT[g] = F4:0[g] + F5:0[g] + F6:0[g] + F7:0[g] + F8:0[g] + F9:0[g] + F10:0[g] + F11:0[g] + F12:0[g] + F13:0[g] + F14:0[g] + F15:0[g] + F16:0[g] + F17:0[g] + F18:0[g] + F18:0DO[g] + F19:0[g] + F20:0[g] + F21:0[g] + F22:0[g] + F23:0[g] + F24:0[g] + F25:0[g] + F26:0[g])
MI0232
Imputation of a component from one or more components from related food
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: