Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 69 g
Protein: 20 g
Fett: 11 g
Energiinnhold
Fett: 54 E%
Protein: 46 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 747 kJ (179 kcal)
  • Spiselig del: 71 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett224a11 g54%
KarbohydratMI01810 g0%
Kostfiber500 g0%
Protein224a20 g45%
Alkohol500 g0%
VannMI014269 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse500 g
Sukkerarter500 g
Sukker, tilsatt500 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI032527 µg-RE3 %
Betakaroten60a0 µg
Retinol224a27 µg
Vitamin D60a0 µg0 %
Vitamin E224a1 mg-ATE8 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)224a0,11 mg8 %
Vitamin B2 (riboflavin)224a0,12 mg7 %
Vitamin B3 (niacin)224a6,9 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)224a0,48 mg26 %
Vitamin B9 (folat)224a7 µg2 %
Vitamin B12 (kobalamin)224a0,3 µg7 %
Vitamin C (askorbinsyre)224a3 mg2 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)224a7 mg0 %
Kalium (K)224a330 mg9 %
Natrium (Na)224a66 mg
Salt (NaCl)MI01200,2 g
Fosfor (P)224a200 mg31 %
Magnesium (Mg)224a26 mg8 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)224a0,5 mg4 %
Kobber (Cu)224a0,03 mg3 %
Sink (Zn)224a1,1 mg7 %
Selen (Se)224a15 µg17 %
Jod (I)3254 µg2 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0273Poultry or poultry product (US CFR)
A0795Poultry meat (EUROFIR)
B1457Chicken
C0267Skeletal meat part, without bone, with skin
E0151Solid
F0003Not heat-treated
G0003Cooking method not applicable
H0001Treatment applied not known
J0142Preserved by chilling or freezing
K0003No packing medium used
M0172Plastic container
M0197Bag, sack or pouch
N0036Plastic
P0024Human consumer, no age specification
Z0112Food industry prepared

Kilder

50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
60a
Vurdert som nullverdi når analyseverdien er under kvantifiseringsgrensen (bestemmelsesgrensen for metoden).
224a
Mattilsynet. Analyseprosjekt 2016-2017. Egg og kylling. Publisert rapport (2017): "Analyse av egg og kylling. Næringsstoff- og miljøgiftanalyser". www.mattilsynet.no
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: