Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 74 g
Protein: 17,2 g
Fett: 9 g
Energiinnhold
Fett: 53 E%
Protein: 47 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 623 kJ (149 kcal)
  • Spiselig del: 69 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett1409 g53%
KarbohydratMI01810 g0%
Kostfiber500 g0%
Protein224c17,2 g46%
Alkohol500 g0%
VannMI014274 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse500 g
Sukkerarter500 g
Sukker, tilsatt500 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI032521 µg-RE2 %
Betakaroten224c0 µg
Retinol224c21 µg
Vitamin D224c0,2 µg2 %
Vitamin E224c1,3 mg-ATE10 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)224c0,17 mg13 %
Vitamin B2 (riboflavin)224c0,19 mg11 %
Vitamin B3 (niacin)224c4,2 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)224c0,28 mg15 %
Vitamin B9 (folat)224c8 µg2 %
Vitamin B12 (kobalamin)224c0,2 µg5 %
Vitamin C (askorbinsyre)224c3 mg2 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)224c9 mg0 %
Kalium (K)224c279 mg8 %
Natrium (Na)224c95 mg
Salt (NaCl)MI01200,2 g
Fosfor (P)224c171 mg26 %
Magnesium (Mg)224c22 mg7 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)224c0,6 mg5 %
Kobber (Cu)224c0,05 mg5 %
Sink (Zn)224c1,7 mg12 %
Selen (Se)224c11 µg12 %
Jod (I)3252 µg1 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0273Poultry or poultry product (US CFR)
A0795Poultry meat (EUROFIR)
B1457Chicken
C0265Skeletal meat part, with bone, with skin
E0122Divided or disintegrated
F0003Not heat-treated
G0003Cooking method not applicable
H0003No treatment applied
J0142Preserved by chilling or freezing
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification
Z0160Thigh (POULTRY MEAT CUT)

Kilder

50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
140
Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2020).
224c
Beregnet verdi fra referanse 224a: Mattilsynet. Analyseprosjekt 2016-2017. Egg og kylling. Publisert rapport (2017): "Analyse av egg og kylling. Næringsstoff- og miljøgiftanalyser". www.mattilsynet.no
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: