Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 76 g
Protein: 20 g
Fett: 3 g
Energiinnhold
Protein: 75 E%
Fett: 25 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 452 kJ (107 kcal)
  • Spiselig del: 66 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett224b3 g24%
KarbohydratMI01810 g0%
Kostfiber500 g0%
Protein224b20 g75%
Alkohol500 g0%
Vann224b76 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse500 g
Sukkerarter500 g
Sukker, tilsatt500 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI032514 µg-RE1 %
Betakaroten224b0 µg
Retinol224b14 µg
Vitamin D224b0 µg0 %
Vitamin E224b0,9 mg-ATE7 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)224b0,19 mg14 %
Vitamin B2 (riboflavin)224b0,16 mg10 %
Vitamin B3 (niacin)224b7,4 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)224b0,53 mg29 %
Vitamin B9 (folat)224b6 µg1 %
Vitamin B12 (kobalamin)224b0,2 µg5 %
Vitamin C (askorbinsyre)224b4 mg3 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)224b9 mg0 %
Kalium (K)224b330 mg9 %
Natrium (Na)224b81 mg
Salt (NaCl)MI01200,2 g
Fosfor (P)224b203 mg31 %
Magnesium (Mg)224b27 mg9 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)224b0,5 mg4 %
Kobber (Cu)224b0,04 mg4 %
Sink (Zn)224b1 mg7 %
Selen (Se)224b11 µg12 %
Jod (I)3251 µg0 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0273Poultry or poultry product (US CFR)
A0795Poultry meat (EUROFIR)
B1457Chicken
C0268Skeletal meat part, without bone, without skin
E0151Solid
F0003Not heat-treated
G0003Cooking method not applicable
H0003No treatment applied
J0142Preserved by chilling or freezing
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
224b
Beregnet gjennomsnitt fra referanse 224a: Mattilsynet. Analyseprosjekt 2016-2017. Egg og kylling. Publisert rapport (2017): "Analyse av egg og kylling. Næringsstoff- og miljøgiftanalyser". www.mattilsynet.no
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: