Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 62 g
Protein: 23,2 g
Fett: 14,7 g
Energiinnhold
Fett: 58 E%
Protein: 42 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 938 kJ (225 kcal)
  • Spiselig del: 90 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett321a14,7 g57%
KarbohydratMI01810 g0%
Kostfiber500 g0%
Protein20723,2 g42%
Alkohol500 g0%
VannMI014262 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse500 g
Sukkerarter500 g
Sukker, tilsatt500 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI03259 µg-RE1 %
Betakaroten200 µg
Retinol321a9 µg
Vitamin D321a7,5 µg75 %
Vitamin E321a3 mg-ATE25 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)321a0,3 mg23 %
Vitamin B2 (riboflavin)321a0,12 mg7 %
Vitamin B3 (niacin)321a8,3 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)321a0,5 mg27 %
Vitamin B9 (folat)321a10 µg3 %
Vitamin B12 (kobalamin)321a4,6 µg114 %
Vitamin C (askorbinsyre)500 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)321a16 mg1 %
Kalium (K)321a425 mg12 %
Natrium (Na)321c1 221 mg
Salt (NaCl)MI01203,1 g
Fosfor (P)321a254 mg39 %
Magnesium (Mg)321a31 mg10 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)321a0,4 mg3 %
Kobber (Cu)321a0,05 mg5 %
Sink (Zn)321a0,4 mg2 %
Selen (Se)321a30 µg35 %
Jod (I)3258 µg5 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0267Seafood or seafood product (US CFR)
A0803Seafood product (EUROFIR)
B2250Atlantic salmon
C0268Skeletal meat part, without bone, without skin
E0151Solid
F0003Not heat-treated
G0003Cooking method not applicable
H0172Smoked or smoke-flavored
J0106Preserved by smoking
J0131Preserved by chilling
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

20
Vurdert verdi.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
70
Beregnet ut fra spesifikk faktor for fettsyrer i totalfett.
207
Statens råd for ernæring og fysisk aktivitet og Statens næringsmiddeltilsyn. Analyseprosjekt 2000. Div. matvarer. Internt notat.
321a
NIFES, Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning, vektet verdi/ vurdert.
321c
NIFES, Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning. Sjømatdatabasen, 25.10.2012
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

Forslag: