Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 67 g
Protein: 21,2 g
Fett: 9,2 g
Karbohydrat: 2,8 g
Energiinnhold
Protein: 48 E%
Fett: 45 E%
Karbohydrat: 6 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 748 kJ (179 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett400e9,2 g45%
KarbohydratMI01812,8 g6%
Kostfiber500 g0%
Protein400e21,2 g48%
Alkohol500 g0%
VannMI014267 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse500 g
SukkerarterMI_SUGAR_NO2,8 g
Sukker, tilsatt3312,8 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI032530 µg-RE4 %
Betakaroten500 µg
Retinol400e30 µg
Vitamin D400e12,5 µg125 %
Vitamin E400e2,2 mg-ATE18 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)400e0,18 mg13 %
Vitamin B2 (riboflavin)400e0,08 mg5 %
Vitamin B3 (niacin)400e6 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)400e0,78 mg43 %
Vitamin B9 (folat)400e26 µg8 %
Vitamin B12 (kobalamin)400e5 µg125 %
Vitamin C (askorbinsyre)500 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)400e26 mg2 %
Kalium (K)400e295 mg8 %
Natrium (Na)400e1 930 mg
Salt (NaCl)MI01204,8 g
Fosfor (P)400e210 mg32 %
Magnesium (Mg)400e24 mg8 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)400e0,4 mg3 %
Kobber (Cu)420d0,04 mg4 %
Sink (Zn)400e0,4 mg2 %
Selen (Se)400e26 µg30 %
Jod (I)3258 µg5 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0267Seafood or seafood product (US CFR)
A0803Seafood product (EUROFIR)
B1587Atlantic salmon
C0268Skeletal meat part, without bone, without skin
E0151Solid
F0003Not heat-treated
G0003Cooking method not applicable
H0151Spice or herb added
H0173Salted
H0253Cured or aged
J0103Preserved by salting
J0142Preserved by chilling or freezing
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
70
Beregnet ut fra spesifikk faktor for fettsyrer i totalfett.
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
331
Frydenberg, H og Carlsen MH. Sukkerprosjektet 2021-2022. Universitetet i Oslo, avdeling for ernæringsvitenskap.
400e
Livsmedelsverket. Livsmedelsdatabas, versjon 2015.03.09.
420d
Fødevareinstituttet. Fødevaredatabanken, Frida versjon 2. (2016).
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI_SUGAR_NO
Sugar calculated as the sum of fructose, glucose, lactose, maltose and sucrose (SUGAR[g] = FRUS[g] + GLUS[g] + LACS[g] + MALS[g] + SUCS[g])

Sammenlign matvarer

Forslag: