Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 73 g
Protein: 17,6 g
Fett: 9,6 g
Energiinnhold
Fett: 54 E%
Protein: 46 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 654 kJ (157 kcal)
  • Spiselig del:  %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
FettMI00029,6 g54%
KarbohydratMI01810 g0%
KostfiberMI00020 g0%
ProteinMI000217,6 g45%
AlkoholMI00020 g0%
VannMI014273 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
StivelseMI00020 g
SukkerarterMI00020 g
Sukker, tilsattMI00020 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI03250 µg-RE0 %
BetakarotenMI00020 µg
RetinolMI00020 µg
Vitamin DMI00026,7 µg67 %
Vitamin EMI00021,1 mg-ATE9 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)MI00020,18 mg13 %
Vitamin B2 (riboflavin)MI00020,13 mg8 %
Vitamin B3 (niacin)MI00025,8 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)MI00020,5 mg27 %
Vitamin B9 (folat)MI000211 µg3 %
Vitamin B12 (kobalamin)MI00026,6 µg165 %
Vitamin C (askorbinsyre)MI00020 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)MI000210 mg0 %
Kalium (K)MI0002430 mg12 %
Natrium (Na)MI000264 mg
Salt (NaCl)MI01200,2 g
Fosfor (P)MI0002265 mg41 %
Magnesium (Mg)MI000230 mg10 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)MI00020,4 mg3 %
Kobber (Cu)MI00020 mg0 %
Sink (Zn)MI00020,5 mg3 %
Selen (Se)MI000254 µg63 %
Jod (I)MI000221 µg15 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0267Seafood or seafood product (US CFR)
A0802Fish or related organism (EUROFIR)
B2250Atlantic salmon
C0268Skeletal meat part, without bone, without skin
E0125Divided into pieces, thickness more than 1 5 cm
F0014Fully heat-treated
G0015Boiled and drained
H0001Treatment applied not known
J0001Preservation method not known
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification
Z0153Wild or gathered

Kilder

MI0002
EuroFIR recipe calculation procedure
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

Forslag: