Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 69 g
Protein: 19,7 g
Fett: 11,5 g
Energiinnhold
Fett: 56 E%
Protein: 44 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 760 kJ (182 kcal)
  • Spiselig del: 65 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett31411,5 g55%
KarbohydratMI01810 g0%
Kostfiber500 g0%
Protein31419,7 g44%
Alkohol500 g0%
VannMI014269 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse500 g
Sukkerarter500 g
Sukker, tilsatt500 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI03250 µg-RE0 %
Betakaroten500 µg
Retinol60a0 µg
Vitamin D208 µg80 %
Vitamin E3141,3 mg-ATE10 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)3140,2 mg15 %
Vitamin B2 (riboflavin)3140,15 mg9 %
Vitamin B3 (niacin)3147 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)3140,6 mg33 %
Vitamin B9 (folat)2013 µg4 %
Vitamin B12 (kobalamin)206,9 µg172 %
Vitamin C (askorbinsyre)500 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)3148 mg0 %
Kalium (K)314482 mg14 %
Natrium (Na)31463 mg
Salt (NaCl)MI01200,2 g
Fosfor (P)314262 mg40 %
Magnesium (Mg)31430 mg10 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)3140,4 mg3 %
Kobber (Cu)60a0 mg0 %
Sink (Zn)3140,4 mg2 %
Selen (Se)31450 µg58 %
Jod (I)32520 µg14 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0267Seafood or seafood product (US CFR)
A0802Fish or related organism (EUROFIR)
B1587Atlantic salmon
C0268Skeletal meat part, without bone, without skin
E0151Solid
F0003Not heat-treated
G0003Cooking method not applicable
H0003No treatment applied
J0142Preserved by chilling or freezing
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification
Z0153Wild or gathered

Kilder

20
Vurdert verdi.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
60a
Vurdert som nullverdi når analyseverdien er under kvantifiseringsgrensen (bestemmelsesgrensen for metoden).
73b
Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 216: Mattilsynet og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2006-2009. Div. fiskeslag. Publisert rapport (2012); "Nutritional composition of selected wild and farmed raw fish". www.mattilsynet.no
74b
Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 216: Mattilsynet og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2006-2009. Div. fiskeslag. Publisert rapport (2012); "Nutritional composition of selected wild and farmed raw fish". www.mattilsynet.no
216
Mattilsynet og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2006-2009. Div. fiskeslag. Publisert rapport (2012); "Nutritional composition of selected wild and farmed raw fish". www.mattilsynet.no
314
Lie Ø, Lied E, Maage A, Njaa L and Sandnes K. Nutrient content in fish and shellfish. Fiskeridirektoratets Skrifter Serie Ernæring 6(2):83-105, 1994.
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
400a
Livsmedelsverket. Livsmedelsdatabas, versjon 2008.05.05.
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

Forslag: