Makrell, februar - juni, rå
Energi i 100 g
Per 100 g
393 kJ (93 kcal)
393 kJ (93 kcal)
Porsjonsstørrelse:
| Karbohydrat | Kilde | Mengde |
|---|---|---|
| Stivelse | 50 | 0 g |
| Sukkerarter | 50 | 0 g |
| Sukker, tilsatt | 50 | 0 g |
| Sukker, fritt | 50 | 0 g |
| Fett | Kilde | Mengde |
|---|---|---|
| Mettede fettsyrer | MI0208 | 0,8 g |
| Transfettsyrer | 50 | 0 g |
| Enumettede fettsyrer | MI0210 | 1 g |
| Flerumettede fettsyrer | MI0212 | 0,9 g |
| Omega-3 | 321g | 0,8 g |
| Omega-6 | 321g | 0,1 g |
| Kolesterol | 10 | – |
| Mettede fettsyrer | Kilde | Mengde |
|---|---|---|
| C12:0 (laurinsyre) | 321g | 0 g |
| C14:0 (myristinsyre) | 321g | 0,1 g |
| C16:0 (palmitinsyre) | 321g | 0,5 g |
| C18:0 (stearinsyre) | 321g | 0,1 g |
| Enumettede fettsyrer | Kilde | Mengde |
|---|---|---|
| C16:1 sum (palmitoleinsyre) | 321g | 0,1 g |
| C18:1 sum (oljesyre) | 321g | 0,3 g |
Anbefalt dagsinntak (AI)
| Fettløselige vitaminer | Kilde | Mengde | % av AI |
|---|---|---|---|
| Vitamin A (RAE) | MI0325 | 1 µg-RE | |
| Vitamin A (RE) | MI0322 | 1 µg-RE | 0 % |
| Betakaroten | 50 | 0 µg | |
| Retinol | 321g | 1 µg | |
| Vitamin D | 321g | 7 µg | 70 % |
| Vitamin E | 312 | 0,6 mg-ATE | 5 % |
| Vannløselige vitaminer | Kilde | Mengde | % av AI |
|---|---|---|---|
| Vitamin B1 (tiamin) | 312 | 0,11 mg | 8 % |
| Vitamin B2 (riboflavin) | 312 | 0,36 mg | 22 % |
| Vitamin B3 (niacin) | 312 | 9,4 mg | |
| Niacinekvivalenter | MI0421 | 12,9 mg | 63 % |
| Vitamin B6 (pyridoksin) | 312 | 0,8 mg | 44 % |
| Vitamin B9 (folat) | 400e | 11 µg | 3 % |
| Vitamin B12 (kobalamin) | 321g | 11 µg | 275 % |
| Vitamin C (askorbinsyre) | 50 | 0 mg | 0 % |
Anbefalt dagsinntak (AI)
| Mineraler | Kilde | Mengde | % av AI |
|---|---|---|---|
| Kalsium (Ca) | 321g | 19 mg | 1 % |
| Kalium (K) | 321g | 450 mg | 13 % |
| Natrium (Na) | 321g | 74 mg | |
| Salt (NaCl) | MI0120 | 0,2 g | |
| Fosfor (P) | 321g | 260 mg | 40 % |
| Magnesium (Mg) | 321g | 29 mg | 9 % |
| Sporstoffer | Kilde | Mengde | % av AI |
|---|---|---|---|
| Jern (Fe) | 321g | 0,9 mg | 8 % |
| Kobber (Cu) | 321g | 0,08 mg | 8 % |
| Sink (Zn) | 321g | 0,6 mg | 4 % |
| Selen (Se) | 321g | 51 µg | 60 % |
| Jod (I) | 321g | 23 µg | 16 % |
Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.
| LanguaL | Klassifisering |
|---|---|
| A0267 | Seafood or seafood product (US CFR) |
| A0802 | Fish or related organism (EUROFIR) |
| B1790 | Atlantic mackerel |
| C0125 | Skeletal meat part, without bone or shell |
| E0150 | Whole, natural shape |
| F0003 | Not heat-treated |
| G0003 | Cooking method not applicable |
| H0003 | No treatment applied |
| J0142 | Preserved by chilling or freezing |
| K0003 | No packing medium used |
| M0001 | Container or wrapping not known |
| N0001 | Food contact surface not known |
| P0024 | Human consumer, no age specification |
| Z0186 | Fat content < 15% |