Salami, Gilde spesialsalami
Energi i 100 g
Per 100 g
1 241 kJ (298 kcal)
1 241 kJ (298 kcal)
Porsjonsstørrelse:
Karbohydrat | Kilde | Mengde |
---|---|---|
Stivelse | 331 | 0 g |
Sukkerarter | MI_SUGAR_NO | 0,1 g |
Sukker, tilsatt | 331 | 0 g |
Fett | Kilde | Mengde |
---|---|---|
Mettede fettsyrer | 227a | 8,1 g |
Transfettsyrer | 227a | 0 g |
Enumettede fettsyrer | 227a | 9,5 g |
Flerumettede fettsyrer | 227a | 2,9 g |
Omega-3 | 227a | 0,4 g |
Omega-6 | 227a | 2,4 g |
Kolesterol | 227a | 71 mg |
Mettede fettsyrer | Kilde | Mengde |
---|---|---|
C12:0 (laurinsyre) | 60a | 0 g |
C14:0 (myristinsyre) | 227a | 0,4 g |
C16:0 (palmitinsyre) | 227a | 4,7 g |
C18:0 (stearinsyre) | 227a | 2,8 g |
Enumettede fettsyrer | Kilde | Mengde |
---|---|---|
C16:1 sum (palmitoleinsyre) | 227a | 0,6 g |
C18:1 sum (oljesyre) | 227a | 8,7 g |
Anbefalt dagsinntak (AI)
Fettløselige vitaminer | Kilde | Mengde | % av AI |
---|---|---|---|
Vitamin A | MI0325 | 14 µg-RE | 1 % |
Betakaroten | 227a | 23 µg | |
Retinol | 227a | 12 µg | |
Vitamin D | 20 | 0 µg | 0 % |
Vitamin E | 227a | 0,8 mg-ATE | 6 % |
Vannløselige vitaminer | Kilde | Mengde | % av AI |
---|---|---|---|
Vitamin B1 (tiamin) | 227a | 0,3 mg | 23 % |
Vitamin B2 (riboflavin) | 227a | 0,4 mg | 25 % |
Vitamin B3 (niacin) | 227a | 5,8 mg | |
Vitamin B6 (pyridoksin) | 227a | 0,34 mg | 18 % |
Vitamin B9 (folat) | 227a | 5 µg | 1 % |
Vitamin B12 (kobalamin) | 227a | 2,5 µg | 62 % |
Vitamin C (askorbinsyre) | 227a | 24 mg | 22 % |
Anbefalt dagsinntak (AI)
Mineraler | Kilde | Mengde | % av AI |
---|---|---|---|
Kalsium (Ca) | 227a | 14 mg | 1 % |
Kalium (K) | 227a | 440 mg | 12 % |
Natrium (Na) | 116b | 1 880 mg | |
Salt (NaCl) | MI0120 | 4,7 g | |
Fosfor (P) | 227a | 270 mg | 42 % |
Magnesium (Mg) | 227a | 31 mg | 10 % |
Sporstoffer | Kilde | Mengde | % av AI |
---|---|---|---|
Jern (Fe) | 227a | 1,9 mg | 17 % |
Kobber (Cu) | 227a | 0,09 mg | 10 % |
Sink (Zn) | 227a | 5,2 mg | 37 % |
Selen (Se) | 227a | 11 µg | 12 % |
Jod (I) | 227a | 2 µg | 1 % |
Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.
LanguaL | Klassifisering |
---|---|
A0279 | Cured meat (US CFR) |
A0798 | Sausage or similar meat product (EUROFIR) |
B1105 | Cattle and swine |
C0269 | Skeletal meat part, without bone and skin, with separable fat |
E0151 | Solid |
F0003 | Not heat-treated |
G0003 | Cooking method not applicable |
H0138 | Water removed |
H0151 | Spice or herb added |
H0191 | Meat added |
H0262 | Animal fat or oil added |
J0116 | Dehydrated or dried |
K0003 | No packing medium used |
M0172 | Plastic container |
M0197 | Bag, sack or pouch |
N0036 | Plastic |
P0024 | Human consumer, no age specification |
Z0112 | Food industry prepared |