Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 66 g
Protein: 27 g
Fett: 6,5 g
Karbohydrat: 0,1 g
Energiinnhold
Protein: 65 E%
Fett: 34 E%
Karbohydrat: 0 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 701 kJ (167 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett227a6,5 g34%
KarbohydratMI01810,1 g0%
Kostfiber500 g0%
Protein227a27 g65%
Alkohol500 g0%
VannMI014266 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse3310 g
SukkerarterMI_SUGAR_NO0,1 g
Sukker, tilsatt3310 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI03257 µg-RE0 %
Betakaroten227a26 µg
Retinol227a5 µg
Vitamin D200 µg0 %
Vitamin E227a0,6 mg-ATE5 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)227a0,36 mg27 %
Vitamin B2 (riboflavin)227a0,28 mg17 %
Vitamin B3 (niacin)227a6,8 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)227a0,4 mg22 %
Vitamin B9 (folat)227a7 µg2 %
Vitamin B12 (kobalamin)227a2,1 µg52 %
Vitamin C (askorbinsyre)227a22 mg20 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)227a11 mg0 %
Kalium (K)227a480 mg14 %
Natrium (Na)116b1 920 mg
Salt (NaCl)MI01204,8 g
Fosfor (P)227a300 mg46 %
Magnesium (Mg)227a35 mg11 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)227a2 mg18 %
Kobber (Cu)227a0,09 mg10 %
Sink (Zn)227a5 mg35 %
Selen (Se)227a12 µg14 %
Jod (I)227a2 µg1 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0279Cured meat (US CFR)
A0798Sausage or similar meat product (EUROFIR)
B1105Cattle and swine
C0269Skeletal meat part, without bone and skin, with separable fat
E0151Solid
F0003Not heat-treated
G0003Cooking method not applicable
H0138Water removed
H0151Spice or herb added
H0191Meat added
H0262Animal fat or oil added
H0324Fat partially removed, 50% or more remaining
J0116Dehydrated or dried
K0003No packing medium used
M0172Plastic container
M0197Bag, sack or pouch
N0036Plastic
P0024Human consumer, no age specification
P0040Reduced fat food
P0132""light"" label claim
Z0112Food industry prepared

Kilder

20
Vurdert verdi.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
60a
Vurdert som nullverdi når analyseverdien er under kvantifiseringsgrensen (bestemmelsesgrensen for metoden).
116b
Data levert av industrien til Matvaretabellen 2023, analysert verdi.
227a
Mattilsynet. Analyseprosjekt 2017-2018. Kjøttpålegg. Publisert rapport (2018): "Næringsstoffer og tungmetaller i kjøttpålegg", www.mattilsynet.no
331
Frydenberg, H og Carlsen MH. Sukkerprosjektet 2021-2022. Universitetet i Oslo, avdeling for ernæringsvitenskap.
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI_SUGAR_NO
Sugar calculated as the sum of fructose, glucose, lactose, maltose and sucrose (SUGAR[g] = FRUS[g] + GLUS[g] + LACS[g] + MALS[g] + SUCS[g])

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: