Spekeskinke, Gilde
Energi i 100 g
Per 100 g
853 kJ (203 kcal)
Mer spekeskinke:
853 kJ (203 kcal)
Porsjonsstørrelse:
Karbohydrat | Kilde | Mengde |
---|---|---|
Stivelse | 50 | 0 g |
Sukkerarter | 50 | 0 g |
Sukker, tilsatt | 50 | 0 g |
Fett | Kilde | Mengde |
---|---|---|
Mettede fettsyrer | 227a | 3 g |
Transfettsyrer | 227a | 0 g |
Enumettede fettsyrer | 227a | 4 g |
Flerumettede fettsyrer | 227a | 1,3 g |
Omega-3 | 227a | 0,1 g |
Omega-6 | 227a | 1,2 g |
Kolesterol | 227a | 83 mg |
Mettede fettsyrer | Kilde | Mengde |
---|---|---|
C12:0 (laurinsyre) | 60a | 0 g |
C14:0 (myristinsyre) | 227a | 0,1 g |
C16:0 (palmitinsyre) | 227a | 1,9 g |
C18:0 (stearinsyre) | 227a | 1 g |
Enumettede fettsyrer | Kilde | Mengde |
---|---|---|
C16:1 sum (palmitoleinsyre) | 227a | 0,2 g |
C18:1 sum (oljesyre) | 227a | 3,7 g |
Anbefalt dagsinntak (AI)
Fettløselige vitaminer | Kilde | Mengde | % av AI |
---|---|---|---|
Vitamin A | MI0325 | 2 µg-RE | 0 % |
Betakaroten | 60a | 0 µg | |
Retinol | 227a | 2 µg | |
Vitamin D | 20 | 0 µg | 0 % |
Vitamin E | 227a | 0,3 mg-ATE | 2 % |
Vannløselige vitaminer | Kilde | Mengde | % av AI |
---|---|---|---|
Vitamin B1 (tiamin) | 227a | 0,71 mg | 54 % |
Vitamin B2 (riboflavin) | 227a | 0,3 mg | 18 % |
Vitamin B3 (niacin) | 227a | 10 mg | |
Vitamin B6 (pyridoksin) | 227a | 0,44 mg | 24 % |
Vitamin B9 (folat) | 227a | 4 µg | 1 % |
Vitamin B12 (kobalamin) | 227a | 0,6 µg | 15 % |
Vitamin C (askorbinsyre) | 60a | 0 mg | 0 % |
Anbefalt dagsinntak (AI)
Mineraler | Kilde | Mengde | % av AI |
---|---|---|---|
Kalsium (Ca) | 227a | 12 mg | 1 % |
Kalium (K) | 227a | 460 mg | 13 % |
Natrium (Na) | 116b | 2 600 mg | |
Salt (NaCl) | MI0120 | 6,5 g | |
Fosfor (P) | 227a | 290 mg | 45 % |
Magnesium (Mg) | 227a | 40 mg | 13 % |
Sporstoffer | Kilde | Mengde | % av AI |
---|---|---|---|
Jern (Fe) | 227a | 0,8 mg | 7 % |
Kobber (Cu) | 227a | 0,09 mg | 10 % |
Sink (Zn) | 227a | 2,3 mg | 16 % |
Selen (Se) | 227a | 21 µg | 24 % |
Jod (I) | 227a | 1 µg | 0 % |
Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.
LanguaL | Klassifisering |
---|---|
A0279 | Cured meat (US CFR) |
A0797 | Preserved meat (EUROFIR) |
B1136 | Swine |
C0125 | Skeletal meat part, without bone or shell |
E0151 | Solid |
F0003 | Not heat-treated |
G0003 | Cooking method not applicable |
H0138 | Water removed |
H0173 | Salted |
J0103 | Preserved by salting |
J0116 | Dehydrated or dried |
K0003 | No packing medium used |
M0172 | Plastic container |
M0197 | Bag, sack or pouch |
N0036 | Plastic |
P0024 | Human consumer, no age specification |
Z0112 | Food industry prepared |