Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 52 g
Karbohydrat: 29,1 g
Fett: 12,6 g
Protein: 5,4 g
Kostfiber: 1 g
Energiinnhold
Karbohydrat: 47 E%
Fett: 44 E%
Protein: 9 E%
Kostfiber: 1 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 1 063 kJ (254 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
FettMI000212,6 g43%
KarbohydratMI018129,1 g46%
KostfiberMI00021 g0%
ProteinMI00025,4 g8%
AlkoholMI00020 g0%
VannMI014252 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
StivelseMI000221,1 g
SukkerarterMI00028 g
Sukker, tilsattMI00026,8 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI032573 µg-RE9 %
BetakarotenMI000231 µg
RetinolMI000271 µg
Vitamin DMI00021 µg10 %
Vitamin EMI00022 mg-ATE16 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)MI00020,08 mg6 %
Vitamin B2 (riboflavin)MI00020,07 mg4 %
Vitamin B3 (niacin)MI00020,4 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)MI00020,04 mg2 %
Vitamin B9 (folat)MI00026 µg1 %
Vitamin B12 (kobalamin)MI00020,1 µg2 %
Vitamin C (askorbinsyre)MI00021 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)MI000253 mg4 %
Kalium (K)MI000294 mg2 %
Natrium (Na)MI0002244 mg
Salt (NaCl)MI01200,6 g
Fosfor (P)MI000290 mg14 %
Magnesium (Mg)MI000215 mg5 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)MI00020,5 mg4 %
Kobber (Cu)MI00020,05 mg5 %
Sink (Zn)MI00020,4 mg2 %
Selen (Se)MI00024 µg4 %
Jod (I)MI00025 µg3 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0194Pancake or waffle (US CFR)
A0821Fine bakery ware (EUROFIR)
B1312Wheat
C0208Seed, skin removed, germ removed (ENDOSPERM)
E0147Whole, shape achieved by forming
F0014Fully heat-treated
G0008Griddled
H0148Water added
H0221Fat or oil added
H0259Rehydrated
J0003No preservation method used
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

MI0002
EuroFIR recipe calculation procedure
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

Forslag: