Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 54 g
Karbohydrat: 30,3 g
Fett: 12,4 g
Protein: 2,9 g
Kostfiber: 0,7 g
Energiinnhold
Karbohydrat: 50 E%
Fett: 45 E%
Protein: 5 E%
Kostfiber: 1 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 1 027 kJ (245 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
FettMI000212,4 g44%
KarbohydratMI018130,3 g50%
KostfiberMI00020,7 g0%
ProteinMI00022,9 g4%
AlkoholMI00020 g0%
VannMI014254 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
StivelseMI00028,2 g
SukkerarterMI000222 g
Sukker, tilsattMI000218 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI032565 µg-RE8 %
BetakarotenMI000241 µg
RetinolMI000261 µg
Vitamin DMI00020 µg0 %
Vitamin EMI00020,5 mg-ATE4 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)MI00020,02 mg1 %
Vitamin B2 (riboflavin)MI00020,14 mg8 %
Vitamin B3 (niacin)MI00020,2 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)MI00020,03 mg1 %
Vitamin B9 (folat)MI00023 µg0 %
Vitamin B12 (kobalamin)MI00020,3 µg7 %
Vitamin C (askorbinsyre)MI00021 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)MI000275 mg6 %
Kalium (K)MI0002132 mg3 %
Natrium (Na)MI0002107 mg
Salt (NaCl)MI01200,3 g
Fosfor (P)MI000298 mg15 %
Magnesium (Mg)MI000212 mg4 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)MI00020,3 mg2 %
Kobber (Cu)MI00020,05 mg5 %
Sink (Zn)MI00020,4 mg2 %
Selen (Se)MI00022 µg2 %
Jod (I)MI00029 µg6 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0227Ice cream (US CFR)
A0789Frozen dairy dessert (EUROFIR)
B1201Cow
C0195Cream
E0121Liquid, high viscosity, with small particles
F0018Partially heat-treated
G0003Cooking method not applicable
H0100Flavoring or spice extract or concentrate added
H0122Jelly, jam or preserve added
H0158Sucrose added
H0178Aerated
H0231Chocolate or cocoa added
H0306Homogenized or emulsified
H0368Stabilizer added
H0555Lecithins added
J0136Preserved by freezing
K0003No packing medium used
M0347Metalized paper wrapper
N0051Food contact surface from human-made material
P0024Human consumer, no age specification
Z0112Food industry prepared

Kilder

MI0002
EuroFIR recipe calculation procedure
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

Forslag: